Marsilya’da binler tecridi protesto etti

Fransa’nın Marsilya kentinde binler Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan ağırlaştırılmış tecridi protesto etmek ve fiziki özgürlüğü için alanlardaydı.

Fransa’nın Marsilya kentinde binlerce kişinin katıldığı bir yürüyüş ve miting ile Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecrit protesto edildi, fiziki özgürlüğü talep edildi.

Fransa’nın Marsilya kentinde düzenlenen bir yürüyüş ile Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecrit protesto edilirken, fiziki özgürlüğü talep edildi. Eylemde Fransa’da Kürtlere yönelik düzenlenen baskınlar da protesto edildi.

Kürdistanlılar ve Fransız kurumların katıldığı yürüyüş ve mitingde binlerce kişi yerini aldı. Canabiere Meydanı’nda bir araya gelen halk, saat 14.00’da Marsilya Valiliği’ne doğru, “Önder Öcalan’ın sağlığı bizim sağlığımızdır”, “Öcalan’a özgürlük, Kürdistan’a statü” ve PKK pankartı ile yürüyüşe geçti. Yürüyüşte Abdullah Öcalan posterleri, PKK, YPG, YPJ ve TCŞ, TJK-E flamaları da taşındı.

“Terörist Erdoğan, işbirlikçi Macron”, “Hepimiz PKK’yiz”, “Tutuklananlara özgürlük” sloganlarının sık sık atıldığı yürüyüşte okunan bildiride ise faşist AKP-MHP ittifakının Kürtlere yönelik soykırım saldırıları, HDP’ye yönelik açılan kapatma davası ve baskılara dikkat çekildi.

Marsilya Valiliği önünde ise bir miting düzenlendi.

Kürdistan devrim şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan mitingde Centre Démocratique Kurde Marseille (Marsilya Demokratik Kürt Merkezi -CDKM) - Ligue des Droits de l’Homme (İnsan -Hakları Ligi- Marsilya-LDH) Marseille - Marche Mondiale des Femmes (Dünya Kadın Yürüyüşü-MMF) 13 Paca - Mouvement contre le racisme et pour l'amitié entre les peuples (Irkçılığa Karşı Halkların Dostluğu Hareketi-MRAP) 13 - Mouvement de la Paix 13 Barış Hareketi 13- Nouveau Parti Anticapitaliste (Yeni Antikapitalist Parti-NPA) 13 - Parti Communiste Français (Fransız Komünist Partisi-PCF) 13 - Parti de Gauche 13-Sol Parti 13, Solidarité & Liberté Provence - Union Départementale CGT adına konuşmalar yapıldı.

Fransız Cumhurbaşkanı Macron’un terörist Erdoğan ile işbirliği içinde Kürtlere yönelik saldırılarına son vermesi çağrısı yapılan konuşmalarda Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecridin de bir an önce kaldırılması gerektiği dile geldi.

Kürtlerin, dünyanın rahat etmesi için DAİŞ’e karşı savaşta binlerce şehit verdiğine dikkat çeken Fransız konuşmacılar ise, “Bizler Kürtlere borçluyuz” mesajı verdi.

Eylem sloganlarla sona erdi.