Marsilya’da çadır eylemi yürüyüşle son bulacak

Marsilya’da PKK’nin terör listesinden çıkarılmasına yönelik bir haftadır devam çadır eylemi, yarın kitlesel bir yürüyüşle son bulacak.

Fransa’nın Marsilya kentinde PKK’nin terör listesinden çıkarılmasına yönelik imza toplamak amacıyla 4 Aralık’tan beri sürdürülen çadır eylemi, yarın yapılacak merkezi yürüyüş ile sona erecek.
Bir haftadır devam eden çadır eylemi, her gün saat 11.00 de Marsilya’nın işlek meydanı Vieux Port meydanında açılıp akşam 17.00 de sona eriyordu.

Her gün Marsilya Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nden farklı komisyonların sürdürdüğü eylemi, bugün Örgütleme Komisyonu üyeleri devraldı.

Hafta boyunca olduğu gibi bugün de bildiri dağıtılıp yüzlerce imza toplandı.

Ziyaret akınına uğrayan çadırda, yasağa karşı imza toplanmasının yanı sıra Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için de çalışma yürütülüp kütüphanesi tanıtıldı.
Eylemi devralan grup, yarın Marsilya’da yediden yetmişe herkesi “Abdullah Öcalan’a özgürlük” şiarıyla gerçekleştirecekleri yürüyüşte yer almaya davet etti.

Kürdistanlılar ve dostları yürüyüş için yarın saat 13.00’da Canabiere meydanında bir araya gelerek çadırın kurulu olduğu Vieux Port meydanına kadar yürüyecek.