Marsilya’da faşizmden kurtuluş yıldönümü etkinliği

Fransa’nın Marsilya kentinde İtalya’nın Mussolini faşizminden kurtuluşunun yıldönümünde düzenlenen bir etkinlikte Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın paradigması, Rojava Devrimi tanıtıldı.

Marsilya’da antifa gruplar ile enternasyonaller İtalya’nın Mussolini faşizminden kurtuluş yıldönümü vesilesiyle bir etkinlik düzenlendi. Etkinlikte Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın paradigması, Rojava Devrimi ve Fransız devletinin Kürtlere yönelik baskılarına ilişkin stant açılıp konuşmalar yapıldı.

Stantta Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın kitapları, Rojava devrimi anlatıldı, jineoloji kitapları dağıtıldı.

Etkinlikte Fransa’da düzenlenin polis baskını ile tutuklanan Kürdistanlılara mektuplar da gönderildi.

İtalya’daki direnişe dikkat çekilen konuşmalarda, “76 yıl geçti ve direniş kapalı bir mesele değil: Mahallelerde, Avrupa'da ve dünyanın dört bir yanında hayatlarımızı tüketime indirgeyecek ultra-liberal bir politikaya direnmek için örgütleniyoruz.

Devletin ırkçılığına ve polis şiddetine direniyoruz. Ataerkilliğe her türlü imkanımızla direniyoruz. Gezegenimizi yok eden ekonomik ve politik seçimlere direniyoruz” denildi.

Rojava’da demokrasi, sosyalizm, ekoloji ve cinsiyet özgürlükçü paradigmanın gerçekleştirilmesine katılanların bugün Erdoğan ve müttefikleri tarafından hala tehdit altında olduğuna da dikkat çekildi.

Fransa’nın Kürtleri tutuklamasının da utanç verici bir durum olduğu belirtildi.

Etkinlikte ayrıca 23 Mart’ta tutuklanan Kürdistanlılar için yazı atölyesi de yapıldı.