Marsilya’da işgal saldırıları protestosu

Fransa’nın Marsilya kentinde Türk devletinin Medya Savunma alanlarından Metina, Zap ve Avaşin’e yönelik düzenlediği işgal saldırıları Kürdistanlılar ve Fransızlar tarafından düzenlenen eylemle protesto edildi.

Fransa’nın Marsilya kentinde eylem düzenleyen Kürdistanlılar ve Fransızlar, Türk devletinin Medya Savunma Alanları’ndan Metina, Zap ve Avaşin’e yönelik düzenlediği işgal saldırılarını protesto etti.

Eylemde ayrıca PKK’nin “AB Terör örgütleri listesi”nden çıkarılması için de bir kampanya başlatıldı.

Stant eylemi saat 14.00’da Marsilya belediyesi önünde başladı. Demokratik Merkezi Marsilya (CDKM) - İnsan Hakları Ligi (LDH) Marsilya - Dünya Kadın Yürüyüşü (MMF) 13 Paca - Irkçılığa karşı ve halklar arası dostluk için hareket (MRAP) 13 - Barış Hareketi 13 - Yeni Antikapitalist Parti (NPA) 13 - Komünist Parti üyelerinin katıldığı stantta Türk devletinin saldırıları kınandı.

Yapılan konuşmalarda AKP/MHP faşist ittifakının Kürt kazanımları ve HDP’ye yönelik saldırıları kınandı. Türkiye’nin bir diktatör tarafından yönetildiğine de dikkat çekilen konuşmalarda PKK’nin özgürlük, enternasyonal bir hareket olduğu belirtildi.

Asıl terörist olanın Erdoğan ve devleti olduğuna da vurgu yapılan eylemde, Medya Savunma Alanları’na yönelik başlatılan işgal saldırılarının derhal durması gerektiği belirtildi. Konuşmalarda, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılıp, derhal avukatları ile görüşmesi gerektiği de kaydedilen konuşmalarda Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin tutsaklar için aldığı kararın uygulanması gerektiği de dile geldi.

PKK’nin “Terör örgütleri listesi”nden çıkması için başlatılan ilk kampanya kapsamında “PKK direniştir” rozetleri dağıtılacak.