Marsilya’da Kürtlerin Abdullah Öcalan için eylemleri sürüyor

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a ilişkin sanal medya hesaplarından yayınlanan haberler ardından, tecridin kırılması, fiziki özgürlüğü ile aile ve avukat görüşmesinin gerçekleşmesi talebiyle eylemler sürüyor.

Fransa’nın Marsilya kentinde de Kürdistanlılar ve dostları, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan için aralıksız bir şekilde eylemlerini sürdürüyor.

TJK-E ve KCDK-E’nin çağrısı ile alanlara çıkan Kürdistanlılar, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’dan haber alıncaya kadar eylemlerini sürdüreceği mesajı verdi.

Bugün saat 14.00’da Canabierre Meydanı’nda bir araya gelen Kürdistanlılar ve dostları düzenledikleri bir miting ile tecridi protesto etti.

“Öcalan’ın sağlığı bizim sağlığımızdır, Öcalan’a özgürlük, Kürdistan’a statü” yazılı pankart ile Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın flamalarını taşıyan halk, eylem boyunca bildiri de dağıttı.

“Öcalan’a özgürlük”, “Terörist Erdoğan”, “Faşist AKP-MHP” sloganlarının atıldığı miting ise bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.

Mitingde bir konuşma yapan Kürt siyasetçi Azad Şirnax, eylemlerin devam edeceğini söyledi. Şirnax, Kürdistanlıları da eylemlere katılmaya çağırdı.

Konuşmadan sonra eylem sloganlarla sona erdi.

Marsilya’da yarın düzenlenecek eylem ise Avrupa Birliği Temsilciliği önünde saat 15.00’da yapılacak.