GÖRÜNTÜLÜ

Marsilya'da Newroz Festivali başladı

Marsilya’da dört günlük Newroz Festivali resepsiyon ile başladı.

Marsilya'da 2 ve 3. Bölgenin belediye binasında başlayan Newroz kutlamasına, ev sahipliği yapan Anthony Krehmeier, Socialiste Party Bölgeler Belediye Başkanı, Coppola Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Marsilya Belediye Başkanı Yardımcısı Annick Samuelyan, Kurdistan'la Dayanışma Platformu Sözcüsü katıldı.

Marsilya'nın 2 ve 3. bölgesinin belediye başkanı, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ı selamlarken, La Marseillaise Genel Direktörü de dayanışmayı büyüteceklerini söyledi, "Dünya Kürtlere borçlu" dedi.


Etkinlikte Fransız Sanatçı Laura Degras'ın Kürt siyasi tutsaklar için hazırladığı sergi açıldı. Etkinlikte zindandaki Kürt siyasetçilere de mektup ve kartpostal gönderildi.


Marsilya Tev-Çand ve Arin Mirkan Kadın Meclisi de etkinliğe katıldı. Etkinlik Kürt müziği ve halaylarla devam etti.

Etkinlik programı şöyle devam edecek:

"22 Mart Cuma günü Reqa belgeselinin gösterimi.
Adres: 136 rue loubon 13003 Marseille bölgesi.
23 Mart Cumartesi: Konferans. Adres: 41 rue Jobin 13003 Marseille.
24 Mart Pazar: Marsilya merkezli kitle saat 13.00'te Parc du Palaıs Longchamps Meydanı'nda toplanıp kitlesel yürüyüş gerçekleştirerek, Canebiere Meydanı'nda kutlama yapacak.
Tev-Çand sanatçıları Shérif Omeri, Hozan Faruk, Dilber Kobanê, Hezin Maşo, Mahsun Sever sahne alacak, kutlamalar siyasetçilerin konuşma ve etkinlikleriyle devam edecek."