Marsilya'da uzun yürüyüş ikinci gününü geride bıraktı

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik gerçekleştirilen uluslararası komployu, yıldönümünde protesto etmek amacıyla Marsilya’da düzenlenen uzun yürüyüş ikinci gününü geride bıraktı. Uzun yürüyüş yarın düzenlenecek miting ardından sona erecek.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik gerçekleştirilen 15 Şubat uluslararası komployu yıldönümünde protesto eylemleri sürüyor.

Avrupa’da yaşayan Kürdistanlılar, bu yıl onlarca merkezde düzenledikleri uzun yürüyüş ile hem uluslararası komployu protesto ederken hem de Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecridin kırılması ve fiziki özgürlüğü talebinde bulunuyor.

Uzun yürüyüşlerin yapıldığı kentlerden birisi de Fransa’nın Marsilya kenti.

Marsilya’da dün Bordeaux, Toulouse, Montpellier ve Drauignan’dan gelen Kürdistanlıların da katılımı ile başlayan yürüyüş ikinci gününde.

Sabah saatlerinde Marignane belediyesi önünde bir araya gelen Kürdistanlılar, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın maskelerini taktı ve “Öcalan’a özgürlük” yazılı pankart taşındı.

Konuşmaların yapıldığı yürüyüş boyunca bildiriler de dağıtıldı, okundu, marşlar çalındı.

Uzun yürüyüşçüler akşam saatlerinde Marsilya girişindeki St. Antoine’da bugünkü eylemi sonlandırdı.

Halk sabah saat 09.00’da St. Antoine’dan Marsilya Jouliette Meydanı’na kadar yürüyecek ve daha sonra ise Vieux Port Meydanı’nda düzenlenecek miting ile 3 günlük uzun yürüyüş sona erecek.