Marsilya’daki çadır eylemi ikinci gününü geride bıraktı

Fransa’nın Marsilya kentinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecridi protesto etmek ve fiziki özgürlüğü talebiyle düzenlenen çadır eylemi ikinci gününde devam etti.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecrit ile Türk devletinin Güney Kürdistan’a yönelik düzenlediği işgal saldırıları Avrupa’da çeşitli eylemlerle protesto ediliyor.

Fransa’nın Marsilya kentinde Abdullah Öcalan’a yönelik tecridi protesto etmek ve fiziki özgürlüğü talebiyle Vieux-Port’ta düzenlene çadır eylemi ikinci gününü geride bıraktı.

Türk devletinin Güney Kürdistan’a yönelik düzenlediği işgal saldırılarının da protesto edildiği eylemin yapıldığı çadıra, “Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın hayatı bizim hayatımız, sağlığı bizim sağlığımız”, “Abdullah Öcalan’a özgürlük, Kürdistan’a statü”, “Murat Karayılan, Duran Kalkan ve Cemil Bayık özgürlük savaşçıları, özgürlük devrimcileri, onlar terörist değil” yazılı pankart asıldı.

Halk, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterlerini taşırken, ayrıca Abdullah Öcalan’ın paradigmasını tanıtmak amacıyla kitap ve broşürler de dağıtıldı.

Bildirilerin de dağıtıldığı eylem yarın da devam edecek ve Cumartesi günü düzenlenecek kitlesel yürüyüş ile çadır eylemi sona erecek.