Marsilya'da sivil itaatsizlik eylemi

Tevgera Ciwanên Şoreşger aktivisti gençler, Fransa’nın Marsilya kentinde bir tur gemisinde, “Tecride, Faşizme, İşgale Son: Bi Hev Re Serhildan” şiarıyla sivil itaatsizlik eylemi yaptı.

Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) aktivistleri, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecride dikkat çekmek ve Öcalan’ın özgürlüğü için Fransa’nın Marsilya kentinde bir tur gemisinde sivil itaatsizlik eylemi gerçekleştirdi.

BAYRAK ASILDI, BİLDİRİ OKUNDU

"Bi Hev Re Serhildan" hamlesi kapsamında ve "Tecride, Faşizme, İşgale Son: Bi Hev Re Serhildan" şiarıyla yapılan eylemde, gemiye büyük bir PKK bayrağı asıldı. Gençler, eyleme ilişkin Fransızca bildiri de okudu. Bildiride, Türk devletinin Kürdistan’ın tamamına yönelik işgal ve soykırım saldırılarında bulunduğu, bu saldırılara Avrupa devletlerinin de doğrudan veya dolaylı destek verdiği ifade edildi. Öcalan’a yönelik ağırlaştırılmış tecrit ve sistematik işkence durumuna da dikkat çeken gençler, sık sık “Liberté pour Öcalan (Öcalan’a Özgürlük)” ve “Assassin Erdogan (Katil Erdoğan)” sloganlarını attı.
Gençler, geminin kıyıya yanaşması ile buradan Via Port Meydanı'na kadar sloganlarla yürüdü.