Marsilya'daki uzun yürüyüş büyüyerek sürüyor

Marsilya'da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a dönük uluslararası komploya karşı başlatılan uzun yürüyüş, ikinci gününde de devam ediyor.

Fransa'nın Marsilya şehrinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a dönük uluslararası komploya karşı 3 günlük başlatılan uzun yürüyüş, ikinci gününde. Marignane belediyesinin önünde sabah saatlerinde toplanan halk, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın flamalarını ve “Abdullah Öcalan’a özgürlük Kürdistan'a statü” pankartını taşıdı. 

Marignane Belediyesi'nin önünde Bordeaux, Toulouse, Montpellier ve Dragounyan'dan gelen Kürdistanlı ve dostları, dün 153 kişi olarak yürüyüşü başlatmıştı. Bugün ise iki yüzün üstünde kişinin katılımıyla yürüyüşün ikinci gününde devam etti. 

Yürüyüş boyunca bildiri dağıtan eylemciler, sık sık marş çalarak slogan attı. Yürüyüş, sık sık atılan sloganlarla devam ediyor. 

Yürüyüş yarın saat 09:00'da St Antione'de toplanacak olan kitle, Marsilya Jouliette Meydanı'na kadar yürüyecek.  Eylem, Vieux Port Meydanı’nda düzenlenecek miting ile sona erecek.