Marsilya ‘Leyla Güven yalnız' değil sloganıyla yankılandı

Fransa’nın Marsilya kentinde açlık grevi direnişleri ile dayanışmak amacıyla bir eylem düzenlendi.

Fransa’nın Marsilya kentinde yaşayan Kürdistanlılar açlık grevi direnişçilerinin taleplerine dikkat çekmek için eylem bir kez daha alanlara çıktı. Canebiere Meydanı'nda toplanmaya başlayan 800'e yakın kişi Leyla Güven fotoğrafı ve taleplerini içeren dövizler eşliğinde yürüdü.

Kadın ve çocuklar ise Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan posterleri ve PKK bayrakları taşıdı. Zılgıt ve sloganların eksik olmadığı eylemde kitle Marsilya'nın en kalabalık caddesinde dakikalık oturmaya eylemi yaptı. Eylemciler daha sonra “Leyla Güven yalnız' ve “Biji Serok Apo” sloganlarıyla yeniden yürüyüşe geçti. Bir saatlik yürüyüşün ardından mitingin yapılacağı Vieux-Port limanına ulaşan kitle, “Çerxa şoreşe” marşı eşliğinde bir dakikalık saygı duruşuna geçti. Kürdistanlılar, daha sonra hep bir ağızdan “Şehit namırın” sloganı attı.

Mitingde söz alan CDK-F Eş Başkanı Fevziye Erdemirci 15 Şubat uluslararası komployu kınadı. Erdemirci, Leyla Güven öncülüğünde başlayan açlık grevi eylemine dikkat çekerek, şunları söyledi: "Bizler eğer önderliğimize sahip çıkıp tecridi kırabilseydik belki de bugün Leyla Güven öncülüğünde başlayan bu açlık grevi eylemleri olmayacaktı. Bu eylemler bizim içinde bir özeleştiriyi içinde barındırıyor. Bu saatten sonra bize düşen görev arkadaşların sesine ses olmak ve onların taleplerini en güçlü şekilde sahiplenmek."

Demokratik Toplun Merkezi adına konuşan Kemal Güler ise Strasbourg'a yaptıkları ziyareti ve eylemcilerin mesajını paylaştı. “Onlardaki o güçlü inanç ve morali bütün arkadaşların görmesini isterdim” diyen Güler şöyle devam etti: "Yüksel Koç arkadaşımızın fiziki sorunlar yaşıyor doğru, ama morali çok yüksekti. Arkadaşlar eylemlerini Demokratik Konfederalizm sürecinde şehit düşen arkadaşlara karşı öz eleştiri olarak görüyorlar . Ve gözümüzün önünde arkadaşlar bize çağrı yapıyordular.”

Kürt siyasetçi Xebat Öcalan ise açlık grevi eyleminde bulunan eylemcileri selamladı. Öcalan, "Bütün şehirlerde ve mahkemelerde onları savunmaya devam edeceğiz. Halkımız bulunduğu her yerde sahiplenmeli ve eylemleri büyütme" çağrısında bulundu.