Marsilya tren garında sivil itaatsizlik eylemi

Gençler, Marsilya’da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için sivil itaatsizlik eylemi gerçekleştirdi.

Fransa’nın Marsilya kentinde Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) üyeleri, “Werin Cenga Azadiyê” hamlesi kapsamında Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması talebiyle sivil itaatsizlik eylemi gerçekleştirdi.

Akşam saatlerinde Marsilya tren garı önünde bir araya gelen gençler, ellerinde üzerinde Abdullah Öcalan’ın fotoğraflarının olduğu flamalar, PKK bayrakları ve “Free Ocalan” yazılı büyük bir pankart tutu, meşaleler yaktı.

Gençler, eylem süresince “Bijî Serok Apo”, “Liberté Pour Öcalan” ve “A bas le Régime fachiste a Turquie” sloganlarını haykırdı.

Yaklaşık bir saat süren eylemin ardından şu açıklama yapıldı:

“Önder Öcalan’ın özgürleşeceğine her zaman inandık. Sonuna kadar da bu temelde mücadelemize devam edeceğiz. Tüm Kürdistan halkına söz veriyoruz. Herkes Kürdistan’a dönecek ve Önder Öcalan’ın yoldaşları olacağız. TCŞ aktivistleri olarak her zaman, her yerde eylemsellik içinde olacağız. Önder Öcalan ve Kürdistan’a kavuşana kadar Avrupa sahasının her yerinde ayaklanma ve direnişte olacağız. Tüm Avrupa’da yaşayan gençliğimizi alanlara akma çağrısında bulunuyoruz. Gün Önder Öcalan’ın özgürlüğünün günüdür.”