Marsilya ve Limassol’da işgal saldırıları protesto edildi

Fransa’nın Marsilya ve Kıbrıs’ın Limassol kentlerinde düzenlenen eylemlerle Türk devletinin düzenlediği işgal ve soykırım saldırıları protesto edildi.

Marsilya’daki eylemde “15 Ağustos direniş ruhu ile işgale ve katliama cevap olacağız” mesajı verilirken, Limassol’da da “Kürtler asla geri adım atmayacaktır” denildi.

MARSİLYA

Fransa’nın Marsilya kentinde “15 Ağustos direnişi ruhuyla işgale ve katliama cevap olacağız” şiarı ile Defend Kurdistan’ın çağrısı ile yürüyüş düzenlendi.

Montepiller, Marignane, Draguignan’dan Kürdistanlıların da katıldığı yürüyüş saat 18.00’da Canabiere Meydanı’nda başladı. Halk Vieux Port meydanına kadar yürüdü.

“15 Ağustos direniş bayramı kutlu olsun, Kürdistan’a özgürlük” pankartları ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri, PKK bayrakları taşındı.

“Yaşasın 15 Ağustos bayramı”, “Biji berxwedana gerilla”, “Biji Serok Apo”, “Terörist Erdoğan”, “Katil Erdoğan”, “Bimre ixanet” sloganları attı. Yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı yürüyüş ardından da Vieux Port’da bir miting düzenlendi.

Bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan mitingde Montpellier DKTM Eşbaşkanı Cevat Güneş bir konuşma yaptı. Fransızca bildirinin okunduğu miting, TEV-ÇAND sanatçılarının sahne alması ve halaylarla sona erdi.

LIMASSOL

Kıbrıs’ın Limassol kentinde de Türk devletinin işgal saldırıları protesto edildi.

Teofilos Demokratik Toplum Merkezi’nin çağrısı ile düzenlenen eylem Moloz Park’ta düzenlendi.

Bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan protesto eyleminde yapılan konuşmada faşist Türk devletinin komplo sürecini tamamlamak istediği, bu süreçte Kürt halkı üzerinde büyük katliamlar planladığının ortada olduğu belirtildi.

Türk devletinin bu cesareti KDP gibi işbirlikçi Kürt partilerden aldığının da bir gerçeklik olduğu dile gelen açıklamada, “Faşist Türk devletinin bu katliamları asla Kürtlere geri adım attıramayacaktır” denildi.

Eylem, sık sık atılan “Faşist Erdoğan”, “Katil Türkiye”, “Biji Serok Apo”, “Gençlik Apo'nun fedaisidir” sloganları ile sona erdi.