Marsilya, Stuttgart ve Zürih’te gençler işgal saldırılarını protesto etti

Fransa’nın Marsilya ile İsviçre’nin Zürih kentinde TCŞ ve TekoJIN aktivisti gençler, Türk devletinin Medya Savunma Alanları’na yönelik düzenlediği işgal saldırılarını protesto etti.

Fransa’nın Marsilya kentinde TCŞ aktivistleri ve enternasyonalist gençler, Türk devletinin Medya Savunma Alanlarından Zap, Avaşin ve Metina’ya düzenlediği işgal saldırılarını protesto etti.

“Bi Hev Re Serhildan” hamlesi ve “Ciwan Fedaiyên Rêber Apo ne” şiarıyla düzenlenen yürüyüşte Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri, PKK ve TCŞ bayrakları taşındı.

Fransızca ve Kürtçe “Bijî Serok Apo”, “Bijî berxwedana gerîla”, “Nous sommes PKK (Hepimiz PKK’yiz)” sloganlarının atıldığı eylemde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecride de dikkat çekildi. CPT’nin

Tecride karşı ve Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için rolünü oynaması gerektiği belirtildi. Eylem açıklama ardından sona erdi.

ZÜRİH

İsviçre’nin Zürih kentinde de Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik ağırlaştırılmış tecrit ve Medya Savunma Alanlarına yönelik Türk işgal saldırıları protesto edildi.

Globus önünde saat başlayan yürüyüş merkez istasyona kadar sürdü. “Türk devlet faşizmine ölüm”, “Bijî berxwedana gerîla”  yazılı pankart taşınan yürüyüşte sık sık, “Bijî berxwedana gerîla”, “Es lebe Öcalan”, “Bijî berxwedana Avaşîn”, “Türkische Armee raus aus Kürdistan” sloganları atıldı.

Merkez İstasyonu önünde yapılan açıklama ile eylem sona erdi.

STUTTGART

Türk devletinin işgal saldırıları Almanya’nın Stuttgart kentinde de protesto edildi. Eylemde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecrit protesto edildi.

“Bi Hev Re Serhildan” hamlesi ve “Ciwan Fedaiyên Rêber Apo ne” şiarıyla düzenlenen eylem bir dakikalık saygı duruşu il ebaşladı.

“Türk devlet faşizmine ölüm” yazılı pankartların da açıldığı eylemde sık sık, “Bijî Serok Apo”, “Türkische Armee raus aus Kurdistan”, “Bijî berxwedana gerîla”, “Alle Besatzer raus aus Kurdistan”, “Ciwan fedaiyên Rêber Apo ne” ve “Solidarität heisst Widerstand, Kampf dem Faschismus in jedem Land” sloganları atıldı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri ve TJK-E bayraklarının açıldığı eylemde Almanca bildiri okundu. Marş ve şarkıların da çalındığı eylem, çevreden geçen insanlar tarafından ilgi çekti.