Metîna’da şehit düşen 5 gerilla Paris’te anıldı

İşgalci Türk ordusunun kimyasal silah ve taktik nükleer bombalarla gerçekleştirdiği saldırılar-da şehit düşen 5 Kurdistan Özgürlük Gerillası, Şahin Nûda şahsında başkent Paris’in Villeneuve Saint Georges banliyösünde anıldı.

İşgalci Türk ordusunun 15 Kasım, 18 Aralık ve 26 Aralık 2023 tarihlerinde Metîna’da kimyasal silah ve taktik nükleer bombalarla gerçekleştirdiği saldırıları sonucu şehit düşen Kurdistan Özgürlük Gerillaları Berçem Umut (Suzan Duman), Rustem Arpêt (Orhan Yakut), Şahin Nûda (Bedran Gökdemir), Ciwan Minbic (Salih Tewfîq) ve Dîlan Tunç (Jiyan Timoqî) için Fransa’nın başkenti Paris’in Villeneuve Saint Georges banliyösünde anma etkinliği düzenlendi.

Şahin Nûda’nın aile yakınlarının yanı sıra çok sayıda Kurdistanlının katıldığı şehitleri anma etkinliği, Kurdistan Özgürlük Hareketi Şehitleri için bir dakikalık saygı duruşuyla başladı.

Banliyönün Şehit Aileleri Komisyonu adına bir konuşma yapılarak, Kurdistan Özgürlük Gerillası’nın son devrimci operasyonlarına, Hareket içerisinde şehadetlerin yeri ve anlamına değinildi.

Şehit Şahin Nûda’nın abisi ise, kardeşinin mücadele içerisinde yer almasından dolayı onur duyduğunu ifade ettikten sonra, Şahin Nûda’nın mücadele yaşamı ve kişiliğini anlattı. Ardından ise şehitlerin anısına bir şiir okudu.

Şehit Aileleri Derneği adına da bir konuşma yapıldıktan sonra temsilci, Şahîn Nûda’nın çerçeveletilmiş bir fotoğrafını hediye etti.

Anma etkinliği 5 Özgürlük Şehidi anısına hazırlanan sinevizyon ardından “Şehîd namirin” sloganıyla sona erdi.