Milano’da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan için eylem

İtalya’nın Milano kentinde Türk konsolosluğu önünde Kürdistanlılar ve İtalyanlar düzenledikleri bir eylem ile Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecridi protesto ederken, avukat ve aile görüşmesinin bir an önce olması gerektiğini belirtti.

Milano’daki Türk konsolosluğu önünde yapılan eylemdeki konuşmalarda Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki ağır tecridin yıllardır devam ettiği belirtildi. Avrupa Birliği ve CPT’nin bu konuda samimi yaklaşmadığı ve sadece açıklamalarla yetinildiği kaydedildi.

HDP’ye yönelik açılan kapatma davasına da dikkat çekilen konuşmalarda, “Diktatör Erdoğan kendisine boyun eğmeyen HDP’yi teslim almak için devletin tüm imkanlarını kullanarak, faşist yüzünü daha fazla belli ettiği de belirtildi. Bu durumun kabul edilmeyeceği de dile geldi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın bayraklarının taşındığı eylemde yine konsolosluğun bulunduğu meydana Abdullah Öcalan'a özgürlük talep eden pankartlar asıldı. Eylem "Faşist Türkiye”, “Terörist devlet" sloganlarıyla sona erdi.