Mülteci kampında virüs tecridi

Magdeburg'da bulunan 800 kişilik mülteci kampında 2 kişide koronavirüs tespit edildi. Karantina altına alınmaları gereken mülteciler tedavi edilmeden hastaneden kaldıkları kampa gönderildi.

Almanya'nın Saksonya Anhalter eyaletine bağlı Magdeburg şehrinde bir mülteci kampında, 2 mültecinin koronavirüs testi pozitif çıktı. Karantina altına alınmaları gereken mülteciler tedavi edilmeden hastaneden kaldıkları kampa gönderildiler. 800 kişinin olduğu ve çoğunlukla ailelerin kaldığı kampta tuvalet, banyo ve yemekhaneler ortak kullanılıyor. Kamp yönetimi ise virüs taşıyan, taşımayan demeden tüm kamp sakinlerini karantinaya aldı.

Kampta kalanlar koronavirüsü taşıyan hastalarla beraber kalmak istemediklerini belirtirken, kamp yönetimi şikayetleri dikkate almadan kampa giriş-çıkışları kapattı. Kampın etrafını ise tel örgütlerle sardı. Mülteciler, slogan ve pankartlarla kamp yönetimine tepki göstererek, açlık grevine girdi. Kampın etrafını saran polisler, mültecilere saldırdı. Yaşananlardan dolayı mağdur olan mülteciler Berlin korona kriz masasından destek istedi.

TEMEL İHTİYAÇLAR KARŞILANMIYOR

Kriz masası koordinasyonunda bulunan Mehtap Erol ve Die Linke Milletvekili Hakan Taş, kamp yönetimiyle görüştü, ancak bir çözüm bulunmadı. Kampta yaşananlara ilişkin Sol Parti milletvekillerini bilgilendirdiklerini söyleyen Die Linke vekili Hakan Taş, "Sol Parti vekilleri kamp yönetimi ve eyalet mülteci konseyi ile irtibata geçti. Sorunun çözümü için uğraşıyorlar. Ayrıca İçişleri Bakanlığı'na mektup gönderdiler. Sorunun çözülmesi için konunun takipçisi olacağız. Kampta yaşayan mülteci kardeşlerimizin yanındayız" diye konuştu.

Kampta yaşayan bir kişi, tek istediklerinin sağlıklı ve temiz bir yerde yaşamak olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Kampta 2 kişinin testi pozitif çıktı hastanelerde olmaları gerekirken kampa gönderildiler. Bu yüzden endişeliyiz, çünkü 800 kişilik kampta kalıyoruz. Yemekhane, banyo ve tuvaletler ortak kullanılıyor. Kampın giriş-çıkışı kapalı olduğu için yeterli gıda alamıyoruz. Temel ihtiyaçlarımızı karşılayamıyoruz. Hastan olanların tedavi altına alınması gerekiyor. Böyle giderse hepimiz virüse yakalanabiliriz. Bu sorunun bir an önce çözülmesini istiyoruz."