Münih’te Yeşiller’den HDP ile dayanışma eylemi

HDP’ye yönelik açılan kapatma davası ve baskılar Almanya’nın Münih kentinde Yeşiller Partisi’nden Gülseren Demirel, Evla Lettenbauer, Jamila Schäfer ve Joel Keilhauer tarafından düzenlenen bir eylem ile protesto edildi.

AKP-MHP iktidarının HDP’ye yönelik açtığı kapatma davasına tepkiler sürüyor.

Almanya’nın Münih kentinde Yeşiller partisinden Gülseren Demirel, Evla Lettenbauer, Jamila Schäfer ve Joel Keilhauer düzenledikleri bir miting ile HDP’ye yönelik baskıları protesto etti.

Eylemde yapılan konuşmalarda HDP’li seçmenlerin iradesinin gasp edildiğine dikkat çekildi.

Türkiye’de HDP’nin binlerce üyesi ve sempatizanının siyasi nedenlerden dolayı gözaltına alındığı, tutuklandığı dile gelen konuşmalarda, “Yerel seçimlerde seçilen HDP'li belediye eşbaşkanları görevden alındı ve kısmen tutuklandı.

Seçmenlerin iradeleri gasp edildi. Mevcut yasama döneminde hukuksuz bir şekilde milletvekillikleri düşürüldü. Türkiye'deki siyasi tutukluların yargılama sürecinden ve durumlarından son derece endişeliyiz. Tutuklu siyasetçiler ile dayanışmamızı ilan ediyoruz ve bundan sonrada desteklemeye devam edeceğiz” denildi.

Mitingde Sara Kadın Meclisi, AABF, Kurdische Gemainde Deutschland adına da konuşmalar yapıldı. Eylem “Jin, Jiyan, Azadi” sloganları ile sona erdi.