Nantes’ta komplo ve Garê’ye işgal saldırıları protesto edildi

Fransa’nın Nantes kentinde düzenlenen bir eylem ile uluslararası komplo ile Türk devletinin Garê’ye yönelik düzenlediği işgal saldırıları protesto edildi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik gerçekleştirilen uluslararası komplo 22’inci yıldönümü ile Türk devletinin Medya Savunma Alanları’nın Garê’ye yönelik düzenlediği işgal saldırıları düzenlenen bir eylemle protesto edildi.

Nantes, Rennes, Lorient ve Vannes kentlerinde yaşayan Kürdistanlılar ve dostları saat 15.00’da Place du Commerce’da bir araya geldi.

Bir dakikalık saygı duruşundan sonra yürüyüşe geçen Kürdistanlılar ve dostları sık sık, “Bijî Serok Apo”, “Biji berxwedana Garê”, “Assassin Erdogan”, “Diktatör Erdoğan”, “A bas le régime fasciste en Turquie”, “Kürdistan faşizme mezar olacak” ve “Bimre îxanet” sloganları atarak Fransızca bildiri dağıttı.

Türk devletinin işgal saldırılarına karşı gerilla direnişinin de selamlandığı protesto eylemi 6 km sonra yeniden Place du Commerce’da miting alanına varıldı.

Mitingde yapılan konuşmalarda Türk devletinin Güney Kürdistan’daki işgal saldırılarının uluslararası komplonun devamı olduğu belirtildi.

Konuşmalarda Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecrit kalkana kadar ve işgal girişimleri son bulana kadar her zaman eylemde olunacağı dile geldi.

Eylemde Kürt halkının dostları adına yapılan konuşmalarda da dayanışma mesajları verildi.