NAV-BEL: Etkinliğimiz ertelendi, Den Haag yürüyüşüne katılalım

Belçika'daki etkinliğin salgın kısıtlaması nedeniyle ertelendiğini açıklayan NAV-BEL, Den Haag yürüyüşüne katılım çağrısı yaptı.

NAV-BEL Eşbaşkanlığı, koronavirüs kısıtlaması nedeniyle PKK'nin kuruluş yıl dönümü kutlamasının ileri tarihe ertelendiğini duyurdu.

NAV-BEL tarafından yapılan yazılı açıklamada, "İnsanlık tarihinin görebileceği en büyük bir devrimin içinde yaşıyoruz. Kürdistan devrimi Rêber Apo'nun düşünceleri temelinde bir güneş gibi Ortadoğu'da doğmuş ve filizlenmiştir. Devrimimiz insanlığın günümüzde yaşadığı tüm krizlere cevap olabilecek evrensel bir perspektife sahiptir. Kürdistan devrimi insanlığın, kadınların özgürlük bayramı niteliğinde bir devrimdir. Bu anlamı ile PKK günümüzde insanlık, kadınlar açısından da karanlıklar içinde bir ışık ve eşitlikçi, özgürlükçü, güzel yaşamın umududur. PKK'nin 43. yıl dönümü tüm halkımıza ve insanlığa kutlu olsun" denildi.

DEN HAAG YÜRÜYÜŞÜNE ÇAĞRI

Açıklamada şunlar da belirtildi:

"İçinde bulunduğumuz pandemi sürecinden dolayı Belçika hükümetinin aldığı sıkı önlemler nedeniyle kapalı alanlarda kutlama yasağı getirilmiştir. 04/12/2021 Cumartesi Archoot'ta yapacağımız parti etkinliğimiz ileri bir tarihe ertelenmiştir. Tarihi daha sonra Belçika'daki halkımızla paylaşacağız.

Tüm halkımızı bu sebeple cuma günü saat 12.00'da yapılacak merkezi Den Haag yürüyüşüne de çağırıyoruz."