NAV-DEM'den 'Rojava Devrimi' kutlaması

Rojava Devrimi'ni kutlayan NAV-DEM, çarenin Demokratik Kuzey Suriye Federasyonu olduğunu belirtti. NAV-DEM, Efrîn'in kurtuluşu ve Suriye'nin demokratikleşmesi için mücadeleye çağırdı.

NAV-DEM, bugün bir yazılı açıklama yaparak, Rojava Devrimi'nin yıl dönümünü kutladı.

"Rojava Devrimi, Ortadoğu'nun içine sokulmak istendiği karanlıktan halkların kurtuluş umudu olarak doğmuştur" vurgusunun yapıldığı açıklamada, şunlar belirtildi:

"Şu anda tüm Ortadoğu halklarının sorunlarına derman, çare Rojava Devrimi ve Demokratik Kuzey Suriye Federasyonu modelidir. Bu açıdan Rojava Devrimi 21 yy´da tüm Ortadoğu halklarının devrimidir; Demokratik Kuzey Suriye Federasyonu tüm Ortadoğu halklarını barışa götürecek ve güçlendirecek toplumsal ve siyasal sistemdir."

Devrimin gerçekleşmesinde ve kalıcılaşmasında başat rol oynayanın kadın devrimciler olduğuna değinilen açıklamada, kadın, enternasyonalist ve tüm şehit savaşçılar anıldı.

'AKP DEMOKRATİK MODELE KARŞI DAİŞ'İ BÜYÜTTÜ'

Açıklamada şunlar da ifade edildi:

'EFRÎN'İ KURTARMAK, SURİYE'Yİ DEMOKRATİKLEŞTİRMEK...'

Rojava Devrimi’nin 7. yıl dönümünde, başta Efrîn'in sömürgeci Türk işgalinden kurtuluşunu sağlamak, Suriye'nin tüm halklarını Demokratik Kuzey Suriye Federasyonu etrafında birleşip Suriye'yi demokratikleştirerek, Ortadoğu'yu tarihine yakışır biçimde yeniden güçlendirme hamlesine katılmaya çağırıyoruz.”