NRW’de Kürtler oturma eylemine hazırlanıyor

Almanya’nın Düsseldorf kentinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için 6 günlük oturma eylemi düzenlenecek. Eylem boyunca Kürt Halk Önderi Öcalan’ın düşünceleri tartışılacak, TEV-ÇAND sanatçıları da kültürel aktiviteler gerçekleştirecek.

12 Eylül’de başlatılan “Tecride, faşizme, işgale son; özgürlüğü sağlama zamanı” hamlesi Avrupa’da devam ediyor. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a dönük uluslararası komplonun 21. Yıldönümü dolayısıyla eylemler Şubat ayı başından itibaren daha da hız kazandı.

ŞUBAT AYI EYLEM AYI OLDU

Almanya’nın NRW eyaleti de bu eylemlerin yoğunlaştığı merkezlerden biri oldu. 23 Ocak’ta YJK-E NRW bileşenlerinin organize ettiği yürüyüş ardından 12-13 Şubat’ta uluslararası komplonun 21. yıldönümü nedeniyle FED-MED, YJK-E NRW öncülüğünde uzun yürüyüş ve kitlesel bir miting düzenlendi. 18-19 ve 20 Şubat’ta ise Kürt Halk Önderi Öcalan’a özgürlük otobüsü çeşitli merkezleri dolaşarak Abdullah Öcalan’ın kadın özgürlüğü, ekoloji, demokratik konfederalizm başlıklarındaki düşüncelerini Alman kamuoyuyla paylaştı. Ayrıca onlarca merkezde BM Genel Sekreterliği’ne Öcalan’ın özgürlüğü için mektuplar gönderildi.

6 GÜN BOYUNCA ZENGİN PROGRAM

Şubat ayının son haftasında ise FED-MED organizasyonuyla eyaletin başkenti Düsseldorf’ta 6 günlük oturma eylemi düzenlenecek. 22 Şubat Pazartesi günü Parlamento önünde başlayacak eylem, 27 Şubat Cumartesi günü kitlesel bir mitingle sona erecek. Eylem boyunca her gün Kürt siyasetçiler İmralı sistemi, uluslararası komplonun bugün devam eden boyutları, Kürt Halk Önderi Öcalan’ın düşüncelerini de içeren çeşitli başlıklarda konuşmalar yapacak, kamuoyunu bilgilendirecek. Her gün saat 12.00-17.00 saatleri arasında devam edecek eylemde TEV-ÇAND sanatçıları da yerlerini alacak.

Eyleme ilişkin açıklama yapan FED-MED, “Önderliğimizin özgürlüğü için başlatılan hamleye federasyonumuza bağlı tüm yapılarla güçlü katılma çabasındayız. 6 günlük oturma eylemiyle de ‘Zamanı geldi’ hamlesine ivme kazandırmayı hedefliyoruz” diyerek NRW’de yaşayan Kürdistanlılara eyleme katılma çağrısında bulundu.

Eylemin günlük programı ise şöyle:

22 ŞUBAT PAZARTESİ

Konuşmacı Engin Sever, Nursel Aydoğan

Sanatçılar: Seyitxan, Cevat Mervanî

Yer: Parlamento Önü

23 ŞUBAT SALI

Konuşmacı: Besime Konca

Sanatçılar: Deniz Deman, Ali İkizer, Diyar Dersim, Hozan Şemdin, Serhat Med

Yer: Corneliusplatz

24 ŞUBAT ÇARŞAMBA

Konuşmacı: Lezgin Botan

Sanatçılar: Bengi Agiri, Hozan Nawdar, Selhat Gimgim

Yer: Friedrich-Ebert-Straße 34-38 (DGB Haus)

25 ŞUBAT PERŞEMBE

Konuşmacı: Tuğba Hezer

Sanatçılar: Xelil Xemgin, Memo Yapıştıran, Narinxan

Yer: Stromstraße 24 (WDR tv önü)

26 ŞUBAT CUMA

Konuşmacı: Yıldız Filimci

Sanatçılar: Memo Gül, Hozan Kawa, Zahir Loran

Yer: Wasserstraße 5 ( CDU)

27 ŞUBAT CUMARTESİ

Yer: Parlamento önü, saat 12.00-15.00 arası oturma eylemi

15.00-17.00: Kitlesel miting

Kitlesel oturma eylemi ve miting