Nürnberg ve Brüksel’de halk işgal saldırılarına karşı alanlardaydı

Türk devletinin Güney Kürdistan’a yönelik düzenlediği işgal saldırıları Almanya’nın Nürnberg ile Belçika’nın başkenti Brüksel’de düzenlenen eylemlerle protesto edildi.

Almanya’nın Nürnberg kentinde Kürdistanlılar ve dostları Türk devletinin Kürdistan'a yönelik işgal saldırılarını ve Almanya'nın Kürt kurumlarına baskılarını protesto etti.


Türk devletinin Güney Kürdistan ve Kuzey-Doğu Suriye'ye yönelik işgal saldırılarını ve dün Nürnberg Medya Halk Evi'ne yapılan polis baskını protesto etmek için Ausesplatz’da bir araya gelen Kürdistanlılar ve dostları bir miting düzenledi. Mitinge KON-MED Eşbaşkanı Tahir Köçer, AGIF, ATIF, Interventionistische Linke (Müdahaleci Sol), Die Falken (Şahinler), Rote Hilfe (Kırmızı Yardım) OA, Linke Liste, DKP, PARTİZAN, MLPD ve KKP gibi çok sayıda Alman parti, kurum ile örgüt katıldı.

Mitingde kurum ve örgütler yaptıkları açıklamalarda Türk devletinin Kürdistan'a yönelik işgal saldırılarını ve Almanya'nın Kürt kurumlarına baskılarını kınadı.

Mitingde daha sonra bir açıklama yapan KON-MED Eşbaşkanı Tahir Köçer, Güney Kürdistan'a büyük bir işgal saldırısı olduğunu bu işgal saldırısının Türk devletinin öz gücüne dayalı bir saldırı olmadığını belirterek; "Emperyalistlerin, Kapitalist Modernitenin, NATO'nun, başta Almanya olmak üzere Avrupa devletlerinin onayladığı, hem silah, hem siyasi ve ekonomik destekle savaşıyor. Onun için buradan bir kez daha Almanya'ya çağrıda bulunuyoruz. Artık Türkiye'yi kendi arka bahçesi olarak görüp kirli ilişkiler, ekonomik çıkarlar uğruna Kürt halkının katliamına sessiz kalamaz, onay veremez. Alman toplumuna çağrıda bulunuyoruz: Almanya'nın diktatöre vermiş olduğu desteği kabul etmemesi, bir duruş sergilemesi gerekir. Madem Avrupa’nın merkezinde adalet, hukuk, demokrasi, sosyal devlet anlayışından bahsediliyor, o zaman bu temelde hareket edilsin. Bizimde istediğimiz adalet, özgürlük, eşitlik ve insan haklarına dayalı yaşamaktır" diye konuştu.

Köçer Kürt halkının büyük bedeller ödediğini belirterek devamla şunları dile getirdi: "Kürt halkının binlerce köyü yakıldı, milyonlarca Kürt ülkesinden bütün Avrupa’ya yayıldı. Bu soykırım politikası başta Alman devletinin verdiği silah desteğiyle olmuştur. Kürt halkı buralara kadar geldi, kendi kültürü, sosyal sorunları için örgütlendi, dernekler açtı. Dün Nürnberg Halk Evini bastığı gibi hala krimilazyon çerçevesinde Türkiye'ye endeksli Kürt halkına karşı düşmanca tutum diyebileceğimiz hareketlerde bulunuyor.

Kürt halkının soykırımını önüne almış TC devletine silah vermekten vaz geçin, ekonomik ve siyasi destek vermekten vazgeçin. Bu dernekler Kürt halkının onurlarıdır, kültür yerleridir, siyaset yaptıkları, demokratik mücadele yaptıkları yerlerdir. Bu derneklere baskın yapmayın, Kürt halkının değerleridir. Kürt halkı onurlu bir mücadele verdi. Rojava'da 12 binin üzerinde DAIŞ karşı bedel verdi. DAİŞ bütün insanlığa karşıydı. İnsanlığın onurunu korumak için Kürt halkının evlatları en ön cephede bedel ödedi. Bunu göz önünde bulundurmanız gerekir. Derneklerimize yapılan baskınları kabul etmiyoruz, yasadışı sayıyoruz. Buna karşı mücadele vereceğimizi buradan belirtmek istiyoruz."

Miting yapılan konuşmalar ardından sloganlarla sona erdi.

BRÜKSEL

Belçika’nın başkenti Brüksel’de de işgalci Türk devletinin Kürdistan’a yönelik saldırıları ile İran’ın Kürtlere idam ve baskıları protesto edildi.

PAJK ve KJAR’ın organize ettiği eylem Avrupa Parlamentosu önünde düzenlendi.

Eylemde yapılan konuşmalarda Kürtlere yönelik geliştirilen saldırılara karşı birlik olma zamanının geldiği dile geldi

İran’ın idam ettiği Ferzad Kemanger, Şirin Elemhuli de anılarak, “Şehitlerin izinde olacağız” denildi.

Eylemde Kürdistan Ulusal Kongresi (KNK) adına bir konuşma yapan Zübeyir Aydar da Kürdistan topraklarına yönelik gerçekleştirilen işgal saldırılarının hegemon güçlerin ortak kararı ile olduğunu söyledi.

Aydar, “Kürdistan gerillası bugün büyük direniyor ve Kürt halkı olarak da gerillanın yanında yer alarak direnişe geçmelidir” dedi.

Eylem direniş çağrıları ile sona erdi.