On binler Strasbourg’a akın ediyor!

15 Şubat uluslararası komplosunu protesto etmek ve tecridi kırmak amacıyla yapılan açlık grevi direnişlerini selamlamak amacıyla Avrupa’nın birçok ülkesinden on binlerce kişi Strasbourg’da toplanmaya başladı.

Avrupa’da yaşayan Kürdistanlılar ve dostları, 15 Şubat uluslararası komplosunu protesto etmek ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki mutlak tecridi kırmak için Demokratik Toplum Kongresi Eşbaşkanı ve HDP Hakkâri Milletvekili Leyla Güven öncülüğünde birçok merkez de yürütülen açlık grevi direnişçilerine destek vermek amacıyla yapılacak olan görkemli yürüyüş ve miting için Fransa’nın Strasbourg kentinde toplanmaya başladı.

KENT ÖCALAN SLOGANLARI İLE YANKILANIYOR

Sabah saatlerinde Almanya, Fransa, İsviçre, Belçika, Avusturya başta olmak üzere birçok Avrupa ülkesinde yaşayan Kürdistanlılar ve dostları yürüyüş ve mitingin yapılacağı Strasbourg’a otobüs ve özel araçlarla akın ediyor. Toplanma yeri olan Strasbourg Merkez Tren garı boyunca uzanan Boulevard ne Nancy ve Boulervard de Metz’de ellerindeki Öcalan posterleri ve PKK, KCK, YPG ve YPJ bayrakları ile bir araya gelmeye başlayan binlerce kişinin hep bir ağızdan attıkları “Bijî Serok Apo” ve “Leyla Güven onurumuzdur” sloganları kentte yankılanıyor.

TECRİDE TEPKİ GÖSTERİP DİRENİŞİ SELAMLIYORLAR

Sabah saatlerinden itibaren bir araya gelen binlerce kişinin diğer yıllara oranla daha öfkeli olduğu gözlemlenirken, Öcalan üzerindeki mutlak tecridi asla kabul etmeyeceklerinin mesajı verilmesi dikkat çekiyor. Leyla Güven fotoğraflarının üzerinde bulunduğu ve açlık grevlerine dikkat çeken pankartları da taşıyan kitle, attıkları “Leyla Güven onurumuzdur” ve “Yaşasın zindan direnişleri” sloganlarıyla açlık grevi direnişçilerini selamlıyor.

Öte yandan saatler ilerledikçe alanda toplanan kitlenin sayısı gittikçe daha artıyor.

YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

Toplanma alanın etrafında yoğun güvenlik önlemleri alan Fransız polisi, yer yer yürüyüş ve toplanma güzergâhı üzerine çıkacak ara yolları askeri araçlarla kapatması dikkat çekiyor.

Alanda toplanan on binler, ilerleyen saatlerde komployu protesto etmek ve tecridi kırmak amacıyla yapılan açlık grevi yapan direnişçilerine destek vermek amacıyla görkemli mitingin gerçekleştirileceği Rue des Venneaux miting alanına doğru yürüyüşe geçecek.