Oslo’da Türk ve İran devletleri protesto edildi

Norveç’in başkenti Oslo’da işgalci Türk devletinin Kürdistan’a yönelik saldırıları ile İran’ın Kürtlere idam ve baskıları protesto edildi.

NCDK Oslo ve PJAK’ın organize ettiği eylem Oslo merkezi istasyonu önünde, saygı duruşu ile başladı.

Sanatçı Welat Kobanê’nin müziği ve şarkıları ile başlayan eylemde PJAK ve KJAR’ın mesajları okundu.

İran’ın 9 mayıs 2010 tarihinde idam ettiği dört devrimciyi Şirin Elemhuli, Ferzad Kemanger, Eli Heyderiyan ve Ferhad Wekili’nin anıldığı etkinlikte yapılan konuşmalarda “9 Mayıs, Doğu Kürdistan özgürlük hareketi için özgür düşünceye karşı bir gündür. Bugün de İran’daki diktatör gerici devlet, dört Kürt direnişçi ve devrimciyi herhangi bir yargılamada bulunmadan idam ettiler. Ferzad Kemanger, Şirin Elemhuli, Eli Heyderiyan, Ferhad Wekili ve Mehdi İslamiyan, diktatörlüğe karşı mücadelenin sembolü oldu. Bu mücadele ve direnişlerini Kürtlerin hafızasında kalacak ve anıları hiç unutulmayacak. Tüm zindan şehitleri ve Mayıs ayı şehitlerini anıyoruz. Onların mücadelesini sürdürme sözü veriyoruz” denildi.

TÜRK DEVLETİNİN İŞGAL SALDIRILARI PROTESTOSU

Türk devletinin Güney Kürdistan’a yönelik düzenlediği işgal saldırılarının da protesto edildiği eylemde “Bu saldırılara karşı Kürtlerin birlik ve beraberliğinin zamanı geldi” mesajı verildi.

Norveçli örgütlerden Anti Rasist ve Solidaritet med Kurdistan aktivistleri de eylemde birer konuşma yaptı.

Eylemde sık sık, “Şehid namirin”, “Biji berxwedana zindanan”, “Bijî berxwedana gerilla” sloganları atıldı ve stranbêj Welat Kobanê müziğin eşliğinde marşlar ve sloganlar ile sona erdi.