Oslo ve Viyana'da Kürt Halk Önderi için etkinlikler

Avusturya'nın başkenti Viyana ve Norveç'in başkenti Oslo'da, Kürt Halk Önderi'nin özgürlüğü için afiş asma ve bisiklet turu etkinlikleri düzenlendi.

Norveç'in başkenti Oslo'da, Kürt ve Norveçlilerden oluşan UngKurd gençliği, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için afiş astı.


Uluslararası komploya dikkat çeken gençler, şehrin birçok yerine "Zamanı Geldi! Öcalan'a Hemen Özgürlük" yazılı afişler astı.
Ülkede bir haftadır Kürt Halk Önderi'nin özgürlüğü için devam eden eylemler, Türk Konsolosluğu önünde mitingle sonlandırılacak.

VİYANA
Avusturya'nın başkenti Viyana'da Tevgera Ciwanên Şoreşger ve Jinên Ciwan ên Têkoşer aktivisti gençler, kent içinde bir bisiklet turu gerçekleştirdi.


Viyana'nın Museumsquartier alanında toplanan gençler, uluslararası komployu protesto etti, Gare direnişini selamladı.
Kürt Halk Önderi Öcalan'ın posterleri ve TCŞ bayraklarının asılı oldu bisikletler ile şehir merkezinde tur düzenleyen gençler, okudukları bildiri ve sloganlar ile halka bilgilendirmede bulundu.
Kürdistan şehitleri anısına saygı duruşu ile başlayan tur, saat 14.00'da Westbahnhof istikametinde devam etti. Sık sık, "Bijî Serok APO", "Bijî Berxwedana Gare" sloganları atılan bisiklet turuna güzergah üzerindeki bölge halkı da ilgi gösterdi.
"Tecride, Faşizme, İşgale Son - Bi Hev Re Serhildan" hamlesi kapsamında gerçekleştirilen tur, Westbahnhof alanında halaylar ve müzik dinletisi eşliğinde son buldu.