GÖRÜNTÜLÜ

Paris Katliamı Atina’da yürüyüşle protesto edildi

Paris Katliamı, 10’uncu yılında Atina’da bulunan Fransa Başkonsolosluğu’na yapılan kitlesel yürüyüşle protesto edildi.

Fransa’nın başkenti Paris’te 9 Ocak 2013’te PKK’nin öncü kadrolarından Sakine Cansız (Sara), KNK Paris Temsilcisi Fidan Doğan (Rojbîn) ve Avrupa Kürt Gençlik Hareketi üyesi Leyla Şaylemez’in (Ronahî) katledilmesi, Yunanistan’ın başkenti Atina’da yürüyüşle protesto edildi.

Kürtler ve dostları, katliamın 11’inci yılında kent merkezinde bulunan Academia önünde bir araya geldi. PKK bayrakları, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan, Sara, Rojbîn ve Ronahî ile ikinci Paris Katliamı’nda katledilen Emine Kara (Evin Goyi), Mîr Perwer ve Abdurrahman Kızıl’ın posterleri taşındığı eylemde, “Jin, Jiyan, Azadî” ve “Jiyana min her tim di nava şer de bû” yazılı dövizler taşındı. 

Kürtler, buradan “Şehîd namirin”, “Sara, Rojbîn, Ronahî, Jin, Jiyan, Azadî” ve “Bijî Serok Apo” sloganlarıyla Atina’da bulunan Fransa Başkonsolosluğu’na doğru yürüyüşe geçti. Sloganlar ve zılgıtlar eşliğinde gerçekleştirilen yürüyüşün ardından konsolosluk önünde açıklama yapıldı. Saygı duruşunun ardından konuşan Kürt siyasetçi Erkan Erenci, üç Kürt kadının Türkiye’nin talimatıyla ve organizasyonuyla katledildiğini söyledi. Katliamın Kürt Halk Önderi  Abdullah Öcalan’ın “Jin, Jiyan, Azadî” paradigmasına dönük olduğunu dile getiren Erenci, katliamlara rağmen bu paradigmanın dünyaya yayıldığını vurguladı. 

‘AKP’NİN SALDIRILARI AVRUPA’YA TAŞINDI’

Kürt kadın aktivist Bahar Anahtar ise, Paris Katliamı’yla Türkiye’nin Kürtlere dönük yürüttüğü kirli savaşın Avrupa’ya taşındığını ifade ederek, “Gerçekleştirilen bu kanlı operasyon Türk devletinin kontra devlet yapısını açıkça ortaya koydu. AKP-MHP faşist ittifakının temel hedefi özel savaş konseptini, topyekûn saldırı ve kirli savaşı Kürdün yaşadığı her yere taşımaktı. Başûr ve Rojava'ya işgal saldırıları, katliam ve soykırım siyasetine Avrupa da dahil edildi. Uluslararası güçlerin onayı ile Avrupa'da Kürt özgürlük mücadelesi ve öncüleri çökertme konseptinin hedefine alınarak kapsamı genişletildi” diye konuştu. 

Anahtar, şunları söyledi: “İnsanlık, tarih ve Kürt halkı bu kirli cinayeti, azmettiricileri, susanları, izleyenleri, seyirci kalanları affetmeyecektir. İnsanlık vicdanı ve adaleti galip gelecek, Kürt halkının özgürlük mücadelesi bu kalleş katliamı eninde sonunda olması gereken gibi esas zanlılarını adalete taşıyarak sonuçlandıracaktır” dedi.