Paris, Kopenhag ve Stockholm’de ABD protestoları

Kürtler, Paris, Kopenhag ve Stockholm’da Kürt yöneticileri hedef alan ABD'yi protesto etti.

Fransa’nın başkenti Paris’te Kürdistanlılar, ABD Konsolosluğu önünde üç Kürt siyasetçi için yerlerinin bildirilmesine 12 milyon dolar ödül vereceklerini bildiren ABD’yi protesto etti.

ABD Konsolosluğu önünde bir araya gelen Kürdistanlılar, burada üzerinde “Üç Kürt yöneticisi, insani değerlerin mücadelesini yürütüyorlar” ve “Gözlerinizi büyük açın gerçek teröristler bunlardır.” yazılı pankartları açtı. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın bayraklarını ve Fransızca yazılı dövizler taşıyan Kürdistanlılar, sık sık Fransızca ve Kürtçe “Katil Erdoğan”, "Kürdistan için siyasi çözüm”, Diktatör Erdoğan” ve “Öcalan için özgürlük” sloganları attı.

Eylem boyunca konuyla ilgili Fransızca yazılı bildiri dağıtan Kürdistanlılar, Kürt halkının yöneticileri Murat Karayılan, Cemil Bayık ve Duran Kalkan hakkında alınan insanlık dışı teşvik kararının geri alınması konusunda her perşembe günü ABD Konsolosluğu önünde eylemlerini devam ettireceklerini dile getirdi.

KOPENHAG

Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da da ABD Konsolosluğu önünde Kürtler temsilcilerine sahip çıktı.

Eylemde yapılan konuşmalarda, ABD'nin Türk devleti ile kirli iş birliğine dikkat çekildi.
Türk ordusunun işgalci saldırılarının da protesto edildiği eylemde, "ABD ve AB desteğiyle Türk devleti, Suriye ve Irak hava sahasını dilediği gibi kullanıyor, komşularının topraklarını işgal ediyor ve sınırları dışında insanlık dışı eylemler ve ihlaller gerçekleştiriyor" denildi.
Asıl teröristin Türk devleti ve DAİŞ çeteleri olduğunun vurgulandığı açıklamada, "Kürt halkının özgürlüğü ve refahı için savaşan siyasetçilere 'terörist' demesi ve cinayetlerinin karşılığında maddi ödül vermesi insanlık onuruna karşı ahlaksız bir teşviktir.  Bu teşvik, Türk devletinin ülke içinde ve dışında savaş suçlarını ve insan hakları ihlallerini desteklemektedir" diye kaydedildi.

STOCKHOLM

İsveç’in başkenti Stockholm'deki ABD Büyükelçiliği önünde bir araya gelen Kürdistanlılar, ABD'nin Kürt liderleri kriminalize etme girişimi ve hedef göstermesini protesto etmek için bir eylem gerçekleştirdi.

Üzerinde KCK yöneticilerinden Murat Karayılan, Cemil Bayık ve Duran Kalkan'ın resimleri ve altında ”Kürtlerin temsilcileri terörist değildir” yazılı büyük bir pankart taşıyan Kürdistanlılar, sık sık ”ABD Kürtleri terörize etmeye son ver” sloganını attı.

Türkiye'nin Güney Kürdistan'a yönelik soykırım operasyonunu kınayan pankart ile PKK bayrakları ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın resimlerinin bulunduğu flamalar taşıyan eylemciler, ”PKK halktır, halk biziz”, ”Öcalan'a özgürlük, Kürt Halkına statü”, ”Öcalan halktır, halk biziz” ve ”Katil, faşist Erdoğan” gibi sloganlar attı.

Gösteri süresince zaman zaman Kürtçe marş ve stranlar çalındı.