GÖRÜNTÜLÜ

‘Paris şehitlerinin hesabını sormaya çağırıyoruz’

Avrupa Kürt Özgürlük Hareketi temsilcileri, Paris katliamlarının hesabını sormak için yarın Gare du Nord’da gerçekleştirilecek kitlesel yürüyüşe katılım çağrısı yaptı.

Kurdistanlı Demokratik Toplumlar Kongresi (KCDK-E) Eşbaşkanı Engin Sever, Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E) Üyesi Dîlan Amed ile KCDK-E Divan Başkanı Murat Ceylan, Paris katliamının yıl dönümü dolayısıyla yarın TJK-E öncülüğünde Paris’te yapılacak merkezi yürüyüşe, gönderdikleri video aracılığıyla katılım çağrısında bulundu.

KÜRT HALKI İKİ KEZ PARİS’TE KATLEDİLDİ

KCDK-E Eşbaşkanı Engin Sever: Paris Katliamı’nın 11. yılındayız. Kürt halkı 2 kez Paris’te katledildi. Kürt halkı 11 yıldır bunu kınıyor, alanlarda direniyor. Her iki katliamı protesto etmek için 6 Ocak’ta Gare du Nord’da kitlesel bir yürüyüş düzenleniyor. Yediden yetmişe gelin, bu katliamlar karşısında mücadelemizi yükseltelim, şehitlerimize sahip çıkalım, Kurdistan topraklarında yaşanan katliamları protesto edelim.  

PARİS SOKAKLARINI BLOKE EDELİM

TJK-E Üyesi Dîlan Amed: Eylem hazırlık komitesi olarak Paris’teyiz. 23 Aralık Katliamı’na karşı Fransa’da yaşayan Kürt halkı ve dostları olarak cevabımızı verdik. Türk devleti eli ve Türk cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla  9 Ocak 2013’te gerçekleşen ve 3 kadın arkadaşımızın şehit düştüğü ilk katliamını kınamak için 6 Aralık’ta gerçekleştireceğimiz yürüyüşe, Avrupa’da yaşayan tüm Kürt kadınlarını, gençlerini halkını TJK-E olarak Paris merkezini bloke etmeye çağırıyoruz. Sesimizi tüm Kurdistan halklarına ve Rêber Apo’ya ulaştıralım, Paris katliamını aydınlatalım. Sara, Rojbîn ve Ronahîlerin mücadelesini sahiplenmek için Paris sokaklarını bloke edelim. Paris devletine, “siz katliamların ortağı olmak istemiyorsanız bu katliamları aydınlatmalı, Kürt halkına bir cevap vermelisiniz” diyelim.

ŞEHİTLERİMİZE VERDİĞİMİZ SÖZÜ YERİNE GETİRMEYE ÇAĞIRIYORUM

KCDK-E Divan Başkanı Murat Ceylan: 10 yılda iki kez Paris’te katledildik. Sara, Rojbîn, Ronahî, Evîn, Mîr, Abdurrahman arkadaşlarımız şahsında burada katledildik. Kürt düşmanları Rêber Apo’nun fikirlerinin önünü almak istediler. Rêber Apo’nun dediği gibi bu saldırı, kadın özgürlük çizgisinedir. Bundan dolayı şehitlere sahip çıkmak, Rêber Apo’nun fikirlerine, Rêber Apo’nun özgürlüğüne sahip çıkmaktır. Şehitleri sahiplenmek, Kurdistan’ı, Kurdistan’ın statüsünü sahiplenmektir. Bu nedenle Avrupa ve Fransa’da yaşayan tüm Kürt halkımızı ve dostlarımızı 6 Ocak’ta saat 11.00’da şehitlerimizin direnişine, Rêber Apo’nun 50 milyon Kürt adına 25 yıldır İmralı’da sürdürdüğü direnişe ve Kurdistan Gerillası’nın 50 milyon Kürt için kimyasal silahlara karşı hamleler geliştiren direnişine layık olmak için KCDK-E Divanı olarak Paris’i şehitlerimizin hesabını sorma alanı haline getirmeye, şehitlerimize verdiğimiz sözü yerine getirmeye çağırıyorum. Kürt’ün dostu da düşmanı da Kürt halkının şehitlerin izinde olduğunu görsün, mücadelesini Rêber Apo’nun felsefesiyle yükselteceğini, yaygınlaştıracağını bilsin.