Paris’te İmralı tecridi ve Türk işgal saldırıları protesto edildi

Paris'te Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın üzerindeki mutlak tecrit ve Medya Savunma Alanları’na dönük işgal saldırıları protesto edildi.

Fransa'nın başkenti Paris’te “Dem Dema Azadiyê” hamlesi çerçevesinde Kürt Halk Önderi 

Abdullah Öcalan'ın üzerindeki tecrit ve Türk devletinin Medya Savunma Alanları’ndan Metina, Zap ve Avaşin’e dönük işgal saldırıları protesto edildi. 

TJK-F ve CDK-F’nin organize ettiği eylem République meydanında başladı. Eyleme yüzlerce Kürdistanlı katılırken, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri, YPG, YPJ bayrakları ile birlikte, “Kürdistan'daki katliamları ve Türk devletinin işgalini durdurun”, “PKK halktır, terörizmi halk değil devlet yapıyor” ve “Bijî berxwedana gerila” pankartları taşındı. 

Fransızca yazılı bildirinin okunduğu ve el bildirileri dağıtıldığı yürüyüşte, sık sık “Bijî Serok Apo”, “Öcalan’a özgürlük” ve “Bijî berxwedana gerilla” sloganları atıldı.  

Stalingrad  Meydanı’nda son bulan yürüyüş, devrim mücadelesinde şehit düşenlerin anısına saygı duruşunda bulundu. Ardın CDK-F adına konuşan Necmettin Demiralp, “Gün Önderimizi özgürleştirme günüdür.  Önder Apo özgür kalana dek alanlarda olacağız” dedi. 

Eylem sloganlarla sona erdi.