Paris’te Öcalan için üç günlük uzun yürüyüş

Fransa'nın başkenti Paris'te Kürt Halk önderi Abdullah Öcalan'a yönelik 15 Şubat uluslararası komploya karşı, üç gün sürecek uzun yürüyüş başladı.

Fransa Demokratik Kürt Konseyi (CDK-F ) ve Fransa Kürt Kadın Hareketi ( TJK-F) öncülüğünde yapılan yürüyüş Paris'in Villeneuve Saint Georges banliyösünde "Öcalan'a özgürlük " sloganları ile başladı.

Saat 12.00'de Villeneuve Saint belediye binası önünde yürüyüşe start verildi. Villeneuve Saint Georges belediye başkanı Sylvie Altman ve KCDK-E divan kurulu üyesi Murat Ceylan kısa birer konuşma yaptı.

Belediye Başkanı Sylvie Altman, "Fransa'nın başta Kürt kadının ve Kürt halkının barbar DAİŞ çetelerine karşı yürüttüğü mücadelede gösterdiği fedakârlığı unutmaması gerektiğini” belirterek, “PKK'nin terör listesinden çıkartılarak, Öcalan'ın özgürlüğü sağlanmalıdır" dedi.

KCDK-E divan kurulu üyesi Murat Ceylan ise 21’inci yıldönümünde uluslararası komployu kınayarak şunları belirtti: "Uluslararası komplo ile Reber Apo'nun fikirlerini hapsetme amaçlanmıştır, fakat bu amaç Önder Apo'nun ve yoldaşlarının kahramanca, fedaice direnişi ile boşa çıkarılmıştır. Öndeliğimizin fiziki özgürlüğü sağlanana kadar direnişimiz devam edecektir."

Üç gün sürecek yürüyüş güzergahında bir çok kuruma, Kürt Halk önderi Abdullah Öcalan üzerinde uygulanan tecrit ve komploya ilişkin dosyalar sunulacak.

Uzun yürüyüş Pazar günü saat 13.00'de Paris’teki Republique meydanında kitlesel bir miting ile sonlandırılacak.