Paris’te Abdullah Öcalan’a özgürlük eylemleri-YENİLENDİ

Gençler, başkent Paris’in Villiers le Bel ile Gringy banliyölerinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü talebiyle yürüdü.

Fransa'nın Başkenti Paris'in Villiers le Bel ile Gringy banliyölerinde Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) üyeleri öncülüğünde “Werin Cenga Azadiyê” hamlesi kapsamında meşaleli bir yürüyüş gerçekleştirildi.

Saat 19.00'da başlayan yürüyüşte, gençler sık sık “Liberté Pour Öcalan” , “Ciwan Fedaiyên Rêber Apo ne” , “Bê Serok jiyan nabe” , “Nous Sommes Tous PKK” (Hepimiz PKK'liyiz) , “Bijî berxwedana gerîla” sloganları eşliğinde Villiers Le Bel tren garından Kürt Toplum Merkezi’ne kadar yürüdü.

Yaklaşık bir saat süren yürüyüşte açıklama yapan gençler, “Gün Önderliği özgürlüğüne kavuşturma günüdür; hepimiz alanlarda olmalıyız. Önder Apo fiziki özgürlüğüne kavuşana kadar alanları terk etmeyeceğiz” diye açıklama yaptı.

Gringy'de de aynı amaçla düzenlenen eyleme enternasyonalist gençler de destek verdi. 

Abdullah Öcalan posterlerini ve “Önder Öcalan'a özgürlük” yazılı pankartlar taşıyan gençler sık sık , “Bijî Serok APO” , “Bê Serok Jîyan Nabe” ve “Liberte Pour Öcalan” sloganlarını attı.

Yürüyüşten sonra Kahramanlık Haftası Şehitleri anısına saygı duruşu yapıldı. Ardından Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü sağlanana kadar alanlarda olacakları yönünde kararlılığın dile getirildiği eylem, yoğun yağış altında bir saat sürdü.