Paris’te binler uluslararası komployu protesto etti

Fransa’nın başkenti Paris’te uluslararası komployu protesto etmek amacıyla düzenlenen yürüyüşe binlerce kişi katıldı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik düzenlenen uluslararası komplo yıldönümünde düzenlenen kitlesel eylemlerle protesto ediliyor.

Fransa’nın başkenti Paris’te bir araya gelen binlerce kişi, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan posterleri, flamaları taşıdı ve maskelerini taktı. Yürüyüşün en önünde “Öcalan’a özgürlük” yazılı pankart taşındı.

Aşırı soğuk havaya rağmen, yoğun katılımın olduğu yürüyüş boyunca Fransızca ve Kürtçe konuşmalar yapıldı, bildiriler dağıtıldı, marşlar çalındı.

Türk devletinin Garê’ye yönelik düzenlediği işgal saldırılarını da protesto eden halk sık sık, “Biji berxwedana gerîla”, “Bijî berxwedana Garê”, “Bijî Serok Apo”, Bê Serok jiyan nabe” ve “Kürdistan için politik çözüm” sloganları attı, işgale karşı iradenin üstünde bir mücadele veren gerillalar da selamlandı.

Yürüyüş ardından halk Châtelet’ye ulaştı.

Châtelet’de bir dakikalık saygı duruşunda bulunan halk, “Tecride Son; Özgürlüğü Sağlama Zamanı” şiarıyla uluslararası komploya karşı “Özgürlük Zamanı” hamlesi kapsamında mücadeleyi büyütme ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğüne kavuşana dek alanlarda olacaklarının mesajları verildi.