Paris'te Ekim ayı şehitleri anıldı

Bugün Fransa’nın başkenti Paris’te, Kürdistan Özgürlük Mücadelesinde Ekim  ayında yaşamını yitiren savaşçılar Paris’in Villeneuve banliyösünde, Villeneuve Demokratik Kürt Toplum merkezi meclisi öncülüğünde anıldı.

Anmada, Ekim ayı şehitleri fotoğrafları ile birlikte Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan posterleri ve PKK bayrakları asıldı. 

Ekim ayı şehitleri başta olmak üzere ve Kürdistan devrim şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan anmada, Avrupa Kürt Kadın Hareketi adına konuşan Nupel Munzur, “Şehitlerimizin bize bıraktığı bu onurlu mirasa sahip çıkarak onlara yakışır bir biçimde mücadelelerini zafere taşıyacağız.” dedi. 

Özgürlük mücadelesinin Ekim ayı şehitlerinden, 25 Ekim 1992 tarihinde şehit olan Gülnaz Karataş (Beritan) anarak konuşmasına devam eden Munzur, “ Beritan yoldaş bilindik üzere önderlik tarzında, önderlik kitapları ile bütünleşmiş, duruşu ile öncülük misyonu örnek alınan bir arkadaştı. Beritan bugün Kürt Özgürlük Mücadelesinin ve yanı sıra dünya kadın mücadelesinin öncüsü olmuştur. Beritan yoldaş ve Ekim ayı şehitler ile birlikte tüm Kürdistan Devrim şehitlerimize olan sözümüzün gereği onların anılarını ve mücadelelerini sahipleneceğiz.” dedi. 

Şehit aileleri adına konuşma yapan Villeneuve  Demokratik Kürt Toplum merkezi meclisi Eşbaşkanı Fevziye Erdemir, Şehitlerin anılarına bağlılığın önemine vurgu yaptı.

Anma, Şehit Namırın sloganları ve Ekim ayı şehitlerine ilişkin sinevizyon gösterimi ile sona erdi.