Paris’te gençler “Öcalan’a Özgürlük” sloganlarıyla sokaklarda

Paris’in Villiers Le Bel banliyösünde buluşan Tevgera Ciwanên Şoreşger aktivisti gençler, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde uygulanan ağırlaştırılmış tecride dikkat çekmek için sloganlar ve pankartlar eşliğinde bir yürüyüş gerçekleştirdi.

Faşist Türk devletinin Kürt Halk Önderi Önderi Abdullah Öcalan üzerinde uyguladığı mutlak tecride dikkat çekmek isteyen eylemciler, bugün akşam saatlerinde bir araya geldiler. “Öcalan’a Özgürlük” yazılı pankartların açıldığı yürüyüşte gençler sık sık “Bijî Serok APO”, “Liberte Öcalan”, “Bi Hev Re Serhildan” ve “Faşist Erdoğan” sloganlarını attılar.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan tecridin dünyanın neresinde olursa olsun, tüm Kürtlere uygulandığını ve bunun bilincinde olduklarını belirten gençler, Önder Öcalan’ın fiziksel özgürlüğü sağlanana dek alanlarda olacaklarını belirttiler. Bu hedef çerçevesinde, tüm gençleri ve Kürdistanlıları “Bi Hev Re Serhildan” hamlesi etrafında kenetlenmeye çağıran gençler, yaptıkları yürüyüşün ardından eylemlerini noktaladılar.

TCŞ aktivistleri, akşam saatlerinde bir de pankart asma eylemi gerçekleştirdi. Gençler, yürüyüşten sonra yol kenarına üzerinde Fransızca, “Liberté pour Öcalan” (Öcalan’a Özgürlük) yazılı pankartı astı.