Paris’te gençlerden sivil itaatsizlik eylemi

Avrupa Kürt gençlik hareketi Tevgera Ciwanên Şoreşger aktivisti gençler, Fransa’nın başkenti Paris’te bir sivil itaatsizlik eylemi gerçekleştirdi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a fiziki özgürlük hedefiyle Kürt gençlerinin bir süredir düzenledikleri eylemler sürüyor.

“Tecride, Faşizme, İşgale Son: Bi Hev Re Serhildan” şiarıyla düzenlenen eylem, saat 15’te Paris merkezindeki Gare de l'Est tren istasyonunda başladı.

“Dem Dema Azadîyê ye – Bi Hev Re Serhildan” (Zaman, Özgürlüğün Zamanıdır – Birlikte Serhildan) pankartının açıldığı eylemde gençler, gar içerisinde bir yürüyüş gerçekleştirdi. “Liberté pour Öcalan (Öcalan’a Özgürlük)”, “Assassin Erdogan (Katil Erdoğan)”, “A Bas Le Régime Fasciste En Turquie (Kahrolsun Faşist Türk Rejimi)” sloganlarının atıldığı eylemde gençler, Halklar Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri ve PKK flamalarını açtı.

Önder Öcalan’ın fiziki özgürlüğünü sağlayana kadar direnişlerini üst boyuta taşıyacaklarını belirten gençler, tüm Kürt ve enternasyonalist gençliği de “Bi Hev Re Serhildan” ruhuyla eylemlere katılmaya çağırdı.

Bir süre sloganlarla gar içerisinde eylemlerini sürdüren gençler, tekrar gar içerisinde yaptıkları yürüyüş sonrası eylemlerini sonlandırdı.