Paris’te gençlerden tecridi protesto yürüyüşü

TCŞ, Paris'in Evry ile Drancy banliyölerinde Werin Cenga Azadiyê hamlesi kapsamında alanlara çıktı.

Tevgera Ciwanên Şoreşger, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü talebiyle Fransa’nın başkenti Paris‘in Evry ile Drancy banliyölerinde yürüyüş gerçekleştirdi.

Evry'de “Rêber APO‘dan haber alınana kadar alanlarda olacağız“ şiarı ile yürüyüş gerçekleştirdi. Evry tren istasyonu önünde düzenlenen yürüyüşte TekoJIN (Jinên Ciwan ên Têkoşer) üyeleri de yer aldı.

Abdullah Öcalan’a özgürlük” yazılı pankart ve Önder Öcalan’ın posterleri ile yürüyen gençler, Abdulla Öcalan’ın fiziki özgürlüğü talebini, ‘Bijî Serok APO’ ve ‘Ciwan Fedaiyê Rêber APO ye’  sloganlarıyla dillendirdi.

Yapılan açıklamada, ancak Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü ile Kürdistan ve Ortadoğu’ya barış gelebileceğini, tecritte ısrarın savaş politikalarında ısrar olduğunu ve Kürt gençleri olarak ne tecridi ne de Kürt halkına yönelik Türk devletinin soykırım saldırılarını kabul etmedikleri belirtildi.

Drancy’de de TCŞ üyeleri, Abdullah Öcalan‘a uygulanan sistematik ve ağırlaştırılmış tecride karşı yürüyüş gerçekleştirdi.

“Werin Cenga Azadiyê“ hamlesi kapsamında bir araya gelen gençler, sık sık “Önder Öcalan‘a özgürlük“ diye haykırdı.

Abdullah Öcalan posterleri ve PKK flamalarıyla yürüyen gençler, “Rêber Apo’nun özgürlüğü sağlanana kadar her yerde alanlarda olacağız, ne pahasına olursa olsun bu kirli komplonun gerçekleşmesinde yer alan devletlerden intikam alacağız“ diye vurguladı ve acil eylem çağrısı yaptı.