GÖRÜNTÜLÜ

Paris’te on binler Republique Meydanı'na vardı

Paris katliamlarına karşı Gare du Nord'dan yürüyen on binlerce Kurdistanlı ve dostu, Republique Meydanı'na vardı.

Fransa’nın başkenti Paris'te Türk devletinin iki katliamında şehit düşen Sakine Cansız (Sara), Fidan Doğan (Rojbîn), Leyla Şaylemez (Ronahî), Emine Kara (Evîn Goyî), Mîr Perwer ve Abdurrahman Kızıl için TJK-E öncülüğünde katliamların hesabını sormak ve adalet için toplanan Kurdistanlılar ve dostları yürüdü.

Fransa adalet ve güvenlik makamlarının “devlet sırrı” diyerek aydınlatmadığı katliamı protesto etmek ve katliamın aydınlatılması amacıyla yürüyen Kurdistanlılar ve dostları, “adalet” talebini yineledi.

SENATÖRLERDEN 'DEVLET SIRRI'NA TEPKİ

Yürüyüşe katılan Fransız senatörler, "L'Etat français doit lever le secret-defense! (Fransa hükümeti devlet sırrını kaldırmalıdır)" pankartı ile yürüdü. Ayrıca Fransız Komünist Partisi senatörleri de adaleti sağlamayan Fransa devletine tepki gösterdi.

Sanatçılar ayrı bir kortejde yürüdü. Paris katliamlarının aydınlatılması için yapılan yürüyüşe katılan TEV-ÇAND üyesi Kürt sanatçılar, "Justice pour nos martyrs (Şehitlerimiz için adalet)" pankartıyla yürüdü.

Kadınlar da “La femme, la vie, liberte brisée l'obscurité (Karanlığa karşı Jin Jiyan Azadî)" pankartı arkasında Jin Jiyan Azadî sloganı atarak yürüdü.

Gare du Nord’dan Republique Meydanı'na kadar yürüyen kitle, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğünü isteyen pankartlar da taşıdı.

Republique Meydanı'ndaki miting, Ey Reqîb Marşı ve şehitler için saygı duruşu ile başladı. 

Miting, konuşmalarla devam ediyor.