Paris'te uluslararası komplo kınandı

Fransa Demokratik Kürt Konseyi (CDK-F) ve Fransa Demokratik Kürt Kadın Hareketi (TJK-F) öncülüğünde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik gerçekleştirilen uluslararası komployu kınamak için ikinci gününde de eylem düzenledi.

Chateles les Halles meydanında toplanana Kürdistanlılar tecridi kınayan sloganlar attı. Sık sık "Öcalan'a özgürlük" sloganlarını atan eylemciler Strasbourg'taki açlık grevcileri ile İmam Şiş, Leyla Güven ve Nasır Yağız'ın isimleri okunurken kitle hep bir ağızdan "Direniş" diye haykırdı.

'ÖNDER APO İLE KOMPLO BOŞA ÇIKARILDI’

Burada kısa bir konuşma yapan Kürt siyasetçi Murat Ceylan, "Hukuksuz ve ahlaksız bir şekilde yapılan bu komployu Kürtler asla kabul etmedi, etmeyecek. Önder Apo öncülüğünde Kürtler bu komployu boşa çıkarmıştır. Avrupa’daki Kürtler 20 yıldan bu yana bedenini komploya karşı ateş topuna döndürdü. Kürt halkı bugün Leyla Güven öncülüğünde başlatılan açlık grevi ile Önder Apo üzerindeki komployu paramparça edecektir" şeklinde konuştu.

16 ŞUBAT SRASBOURG YÜRÜYÜŞ VE MİTİNGİNE KATILIM ÇAĞRISI

Ceylan, "Açlık grevlerinde şehit vermeyeceğiz, mücadeleyi büyüteceğiz" diyerek kitleyi 16 Şubat'ta, 15 Şubat Uluslararası Komployu protesto amacıyla Strabourg’da düzenlenecek kitlesel yürüyüşe katılım çağrısında da bulundu.

Mitingin ardından kitle Demokratik Kürt Toplum Merkezi'ne sloganlar eşliğinde yürüyerek eylemi sonlandırdı.