Paris ve Bregenz’de Türk devleti protesto edildi

Fransa’nın başkenti Paris ile Avusturya’nın Bregenz kentinde alanlara çıkan Kürdistanlılar ve dostları, Türk devletinin Kuzey Doğu Suriye’ye yönelik düzenlediği işgal ve soykırım saldırılarını protesto etti.

Fransa'nın başkenti Paris'te Kürdistanlılar ve dostları "Rojava onurdur, onurumuzu savunuyoruz", sloganıyla Türk devletinin Kuzey Doğu Suriye’ye yönelik işgal ve soykırım saldırılarını protesto etmek için Repubique Meydanı’nda bir araya geldi.

Fransa Rojava'yı savunma platformu çağrısı ile yapılan eylem saat 14.00'de Repubique Meydanı’ndan "Diktatör Erdoğan", "Yaşasın Rojava direnişi" sloganları ile başladı.

“Katil Türk devleti Rojava'dan defol" pankartı ve Türk devletinin soykırım saldırılarına ilişkin dövizlerinin taşındığı yürüyüşte yüzlerce bildiri dağıtıldı.

Türk devletinin soykırım saldırılarının devam ettiği belirtilen eylemde Fransa hükümeti ve Fransız kamuoyuna Rojava'ya daha fazla sahiplenme çağrısında bulunuldu.

Chatelet Meydanı’nda ise bir miting yapıldı. Mitingde ilk konuşmayı Defend Rojava platformu adına Paris Demokratik Kürt Toplum Merkezi (DKTM) Eşbaşkanı Necmettin Demiralp yaptı.

"Türk devleti ile yapılan anlaşmaların, Kürt halkı nezdinde hiçbir geçerliliği yoktur” diyen Demiralp şöyle konuştu: “Kürt halkı için esas olan tek şey var o da direniştir, bunu kırk yıllık pratiği ile göstermiştir. Bundan sonra da direneceğiz. Başarıya her zamankinden daha yakın olduğumuz bilinciyle direnişi yükselteceğiz. Halkların direnişi kazanacak."

Eylem "DAİŞ = Erdoğan" sloganları ile sona erdi.

BREGENZ

Avusturya’nın Varalberg eyaletinin Bregenz kentinde de Türk devletinin Kuzey Doğu Suriye’ye yönelik düzenlediği işgal ve soykırım saldırıları protesto edildi.

Voralberg Demokratik Güçbirliği tarafından organize edilen yürüyüşte Almanca dövizler ve pankartlar taşındı.

Yürüyüş boyunca "Terorist Türkei”, “Terorist Erdoğan”, “EU finanziert Türkei bombardiert”, “Bijî berxwedana Rojava" sloganları atıldı.