Paris, Londra ve Frankfurt’ta 4 Nisan etkinlikleri yapıldı

Fransa’nın başkenti Paris, Birleşik Krallık'ın başkenti Londra ve Almanya’nın Frankfurt kentinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum günü kutlandı.

PARİS'TE BİSİKLET TURU

Paris’teki Bastille meydanında onlarca gencin katılımı ile bisiklet turu düzenledi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fotoğrafının yer aldığı tişörtleri giyen gençler, bir dakikalık saygı duruşundan sonra bisiklet turuna start verdi.

Çevredekilerin yoğun ilgisini çeken bisiklet turu sırasında, araçlardan korna sesleri ile destek verenler de dikkat çekti.

Concorde meydanına doğru bisiklet süren gençler sık sık “Bijî Serok Apo” ve “Rojbuna te pîroz be ey Serokê min” sloganlarını attı.

Concorde meydanına ulaşan gençler sloganlarla bisiklet turunu sonlandıralar.

LONDRA’DA ÇOCUKLARDAN ZEYTİN AĞACI

Birleşik Krallık’ın başkenti Londra’da  Dibistana Firaz Dag Hafta sonu okulu Abdullah Öcalan’ın 72’inci doğum gününü, barışın ve sevginin sembolü zeytin ağacı dikerek kutladı.

Faaliyetlerine koronavirus dolayısıyla ara veren fakat geçtiğimiz gün çalışmalarına yeniden devam eden Dibistana Firaz Dag- Hafta sonu okulu öğrencileri, 4 Nisan vesilesiyle Londra’dan barış ve sevgi mesajı göndererek tüm dünya çocuklarına seslendi.

FRANKFURT'TA ÇİFTE KUTLAMA

Almanya’nın Frankfurt kentinde ise Kürdistan Özgür Yaşam Partisi PJAK’ın kuruluş yıldönümü ile Abdullah Öcalan’ın 72’nci yaş günü kutlandı. Kutlama Frankfurt’taki Kürt derneğinde gerçekleşti. Etkinlikte yapılan konuşmalarda Kürt Halk Önderi’nin Kürt halkı, kadınlar ve Oradoğu için bir şans ve ışık olduğu vurgulandı.