Paris ve Freiburg’da katliamlar protesto edildi

Fransa’nın başkenti Paris ile Almanya’nın Freiburg kentlerinde Maraş, Roboski ve 19 Aralık cezaevi katliamları yıldönümlerinde eylem ve toplantı yapıldı.

PARİS

Fransa'nın başkenti Paris'te Maraş, Roboski ve 19 Aralık cezaevi katliamları protesto edildi.

Strasbourg Saint Denis metrosu yanında, Paris Demokrasi Platformu öncülüğüde yapılan eyleme bir çok sol, sosyalist, devrimci örgüt ve Kürdistani kurum temsilcileri katıldı.

Aralık ayının Türk devletinin katlimları ayı olduğunu belirtilen konuşmalarda "Türk devletinin, Kürt halkına, Alevilere yönelik katlimlar silsilesi bugün Rojava ile devam etmektedir.

Faşizme karşı birleşik devrimci mücadele kazanacaktır” denildi.

“Maraş’ı, 19 Aralık'ı ve Roboski'yi unutma” dövizlerinin açıldığı eylemde "Dışarda, içerde, hücreleri parçala", "Diktatör Erdoğan" sloganları atıldı.

FREIBURG

Almanya’nın Freiburg kentinde de Maraş katliamında yaşamını yitirenleri anmak ve katliamı protesto etmek amacıyla bir etkinlik düzenlendi.

Freiburg Alevi Kültür Dergah’ında düzenlenen anmaya aralarında Freiburg DKTM ve Nuda Kadın Meclisi üyelerinin de bulunduğu çok sayıda kişi katıldı.

Anma, katliamda yaşamını yitirenler anısına yapılan bir dakikalık saygı duruşundan ve çıra uyandırılması ile başladı. Sonrasında katliamın canlı tanıklarından olan Ali Arif Engizek tarafından katliam günü yaşananlar ve tarihsel sürecinin anlatıldığı bir konuşma yapıldı.

Kürt halkına yönelik Maraş’tan önce de birçok katliam yapıldığını belirten Engizek, Maraş’tan sonra da halen Kürt halkına yönelik katliamların devam ettiğini vurguladı.