Paris ve Silopiya şehitleri Erivan’da anıldı

Ermenistan'ın Erivan şehrinde, halk evinde Paris Şehitleri ve Silopi Şehitleri anıldı.

Anma etkinliği, Özgür Kadın Birliği tarafından organize edildi. Etkinlikte Paris'te 2013 ve 2022’de gerçekleşen katliamlarda şehit düşen Sakine Cansız, Fidan Doğan, Leyla Şaylemez, Evin Goyi, Mir Perver, ve Abdurahman Kızıl ile Silopiya’da şehit düşen Seve Demir, Pakize Nayır, Fatma Uyar anıldı.

Bir dakikalık saygı duruşuyla başlayan etkinliğe katılan kadınlar, şehitlerin fotoğraflarının önüne karanfil bıraktı.

Anma etkinliğinde Özgür Kadınlar Birliği adına Seyran Celat ve Kürdistan Komitesi Eşbaşkanları İlya Tomasyan, Silo Dırboyan ve şehit babası Milo Kalaşiyan günün anlam ve önemine dair konuşmalar yaptı.

Konuşmacılar, şehit Sakine Cansız ve arkadaşları şahsında kadın özgürlük mücadelesinde şehit düşen tüm devrimci kadınları andılar.

9 Ocak 2013 Paris katliamının, 4 Ocak 2016 Silopi katliamının ve 23 Aralık 2022 ikinci Paris katliamlarının birbirinden bağımsız olmadığının altını çizen konuşmacılar, bu katliamların faşist Türk devletinin ve AKP-MHP iktidarının kadın düşmanı politikalarının bir parçası olduğunu belirttiler.

Konuşmacılardan biri "Özellikle Kürt kadınları hedef alınıyor. Katliamlara ve baskılara asla boyun eğmeyeceğiz. Mücadelemiz ve örgütlülüğümüzle katillerden hesap soracağız" dedi.

Konuşmacılar Fransa devletini katliamları aydınlatmaya ve faillerini yargılamaya çağırdı.

Toplantı, "Şehid Namirin”, “Jin Jiyan Azadî” ve “Bijî Serok Apo" sloganları ile sonlandı.