GÖRÜNTÜLÜ

Paris yürüyüşünün hazırlıkları sürüyor

Paris'te katledilenler için düzenlenecek yürüyüşün hazırlıkları sürüyor.

Paris'te Türk devletinin iki katliamında şehit düşen Sakine Cansız (Sara), Fidan Doğan (Rojbin), Leyla Şaylemez (Ronahî), Emine Kara (Evîn Goyî), Mir Perwer ve Abdurrahman Kızıl için bütün Avrupa’dan Kurdistanlılar ve dostlarının katılacağı yürüyüş hazırlıkları sürüyor.

Paris’in Drancy, Ville Le Belle, Grigny, Evry ve merkezinde günler öncesinde başlayan ev ve esnaf ziyaretleri, halk toplantıları, afiş ve sticker çalışmaları bugün de sürdü. Paris banliyölerinin tamamında katledilenler için bir reklam arabası ile 6 Ocak’ta Paris Gare Du Nord’da yapılacak olan yürüyüşe çağrı yapıldı.

Yaklaşık 12 saat boyunca Paris ve banliyölerinde gezen arabada katledilenlerin fotoğrafları, hikâyeleri yansıtıldı, "Kürtler İçin Adalet" sloganı öne çıkarıldı.

İlk katliamın üzerinden on yıl geçmesine rağmen hâlâ aydınlatılamadığına da değinen bilgilendirme videolarında, "devlet sırrı"nın kaldırılması ve yeni katliamların önüne geçilmesi için halkın 6 Ocak’taki yürüyüşe katılması istendi.

Tertip Komitesinden yapılan açıklamada ise "6 Ocak’ta bütün Kürtler ve dostları ile örgütlü gücümüzü gösterip, devlet sırrını ortadan kaldırıp bu cinayetlerin arkasındaki planları alt üst edeceğiz” denildi.