PKAN: Saldırılara karşı her alanda güçlü tepki gösterelim

Türk devletinin işgal saldırılarına karşı açıklama yapan PKAN, "Her alanda tepkimizi güçlü bir şekilde gösterelim" dedi.

Platforma Kurdên Anatoliya Navîn (PKAN) tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Uzunca bir süredir karanlık bir süreçten geçmekteyiz. Halkımızın kimliğini inkâr eden, dilini yok sayan ve kültürünün gelişmemesi için zoru dayatarak engellemeye çalışan işgalci güçler; son olarak Rojava’da hedef gözetmeksizin kadın, çocuk ve  sivil demeden yeni bir katliam yaptı" denildi.

Açıklamada şu ifadelere de yer verildi:

"Katliamın gerekçesini İstanbul Taksim’de sivillere yönelik terörü gerekçe göstererek saldırıyı meşrulaştırmak istemektedir. Oysa saldırının hemen akabinde hedef gösterdikleri PKK ve PYD, saldırıyı kınadı ve sivillere yönelik bu saldırının kabul edilemez olduğunu belirtti. Bu açıklamalara rağmen AKP-MHP faşist hükümeti, bu karanlık terör eylemini bahane ederek tüm dünya kamuoyu önünde, nerede Kürt halkının kazanımları varsa oraya saldırı gerçekleştirmiştir.
Görülüyor ki içeride ve dışarıda sıkışmış olan AKP-MHP faşist hükümeti, bu saldırılarını seçimler öncesi devam ettirecektir. Bu saldırıların sonuçsuz kalacağı, yakın tarihe bakılarak da anlaşılabilir, çünkü Kürt halkı bu saldırılara her zaman cevap olmuştur. Bu vesileyle halkımızın bu saldırıları boşa çıkaracağına güvenerek tepkisini bulunduğu her alanda güçlü şekilde dile getirmeye çağırıyoruz. Yine uluslararası güçleri, demokratik kamuoyunu bu saldırıları kınamaya ve güçlü tepkilerini ortaya koymaya davet ediyoruz."