Dirilişin 44'ncü yıl dönümü etkinliklerinde saldırılara dikkat çekildi

Dirilişin 44’ncü yıl dönümü Avusturya’nın Graz ve Almanya’nın Giessen kentinde gerçekleştirilen etkinliklerle kutlandı.

GRAZ

Avusturya’nın Graz kentinde Pazar günü Volkshaus-Lagergasse 98 adlı salonda bir araya gelen Kürtler ve dostları Dirilişin 44’ncü yıl dönümünü kutladı. Gecede Grup Dewran, Şiyar Agirî (Rojava) ve Ergin Xelîkan sahne aldı.

Salondaki kutlamanın ardından saat 18:00’de Hauptplatz’a kadar bir yürüyüş yapıldı. Eylemciler, Türk devletinin Rojava ve Medya Savunma Alanları’na yönelik saldırıları attıkları sloganlarla protesto etti. Eylemde yapılan açıklamada, DAİŞ’in yenilmesiyle sonuçlanan sürecin bir benzerini, işgalci Türk devletinin yaşayacağına vurgu yapıldı. Geçmişte Rojava’da DAİŞ’e karşı mücadelede enternasyonal dayanışma ne kadar önemliyse günümüzde de Türk devletinin saldırılarına karşı da enternasyonal dayanışmanın çok önemli bir yer tuttuğuna dikkat çekildi.

GIESSEN

Dirilişin 44’ncü yıl dönümünün kutlandığı bir diğer yer ise Almanya’nın Giessen kentiydi.

Gecenin açılış konuşmasında Türk devletinin kimyasal silah saldırısında şehit düşen 17 gerillanın isimleri tek tek okundu.

Gecede kültür programında sanatçılar Azad Bedran, Koma Delal Amed, Koma Hezex, Alî Gavanî, Hozan Memyan, Dîndar ve Ağam yer aldı.

Salonda sık sık ‘Be Serok Jiyan Nabe’, ‘Bijî Serok Apo’, ‘Jin Jiyan Azadî’, ‘Bijî Berwedana Gerilla’ sloganları yankılandı.

Etkinlikte konuşan KON-MED Eşbaşkanı Engin Sever ise Türk devletinin kimyasal silah kullanımının insanlık suçu olduğunu fakat uluslararası güçler ve kurumlar söz konusu Kürtler olunca buna sessiz kaldığını belirtti. Sever, Kürtlerin sağlayacağı birlik ve sürekli eylemliliklerle, tüm bu olumsuzlukların üstesinden gelebileceğine dikkat çekti.

Sever, ‘Jin Jiyan, Azadî’ sloganının Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın felsefesinin bir parçası olduğuna, bugün ise bu sloganın dünyaya yayıldığına işaret etti. Sever, Türk halkının da gelinen süreçte, Kürdistan Özgürlük Mücadelesi’nden etkilendiğini, Türk devletinin saldırılarının da bu etkiyi kırmayı amaçladığını söyledi. Sever, İstiklal Caddesi’ndeki son olayın da Türk devlet güçlerinin kendi tezgahı olduğuna vurgu yaptı.