'PKK'ye terörist demek haksızlıktır'

PKK'nin 'terör' listesinde yer almasının yanlış ve haksız bir karar olduğunu vurgulayan EAG parlamenteri Stefanie Prezioso ve Aktivist Flurin Bucher, PKK'nin ve Kürt halkının DAİŞ'e karşı verdiği mücadeleye dikkat çekti.

PKK'nin "terör" listesinden çıkarılması için başlatılan imza kampanyası İsviçre'de de devam ediyor. Kampanyayı imzalayanlar arasında yer alan EAG parlamenteri Stefanie Prezioso ve Aktivist Flurin Bucher, kampanyanın önemini ve neden destek verdiklerini ANF'ye anlattı. 

Yıllardır PKK'nin 'terör' listesinden çıkarılmasını talep ettiğini söyleyen Radikal Sol Koalisyon EAG parlamenteri Stefanie Prezioso, "PKK'nin bu listede yer alması büyük bir yanlış ve haksızlıktır. PKK'nin bu listede yer almasının temel sebebi, PKK'nin  ifade ettiği temsiliyet ve değerdir. Bu ifade ve temsiliyeti kendi sözde kriterleriyle bağlaştıramayan bu devletlerin  yanlış ve haksız kararına karşı PKK'nin listeden çıkarılmasını ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğünü talep etmeyi sürdüreceğim" diye konuştu. 

 BUCHER: ROJAVA DEVRİMİNİN ÖNCÜSÜ BİR HAREKET TERÖRİZE EDİLEMEZ

PKK'nin 'terör' listesinden çıkarılması için başlatılan kampanyaya destek verenlerden biri olan Aktivist Flurin Bucher, Rojava'daki ekolojik, kadın özgürlükçü ve doğrudan demokrasiye olan hayranlığını dile getirdi. 

Kürt halkının var olma mücadelesi ve Rojava'da yaratmış olduğu devrimden haberdar olduğundan bu yana Kürtlerin mücadelesini desteklediğini vurgulayan Bucher, PKK'nin 'terör' listesinden çıkarılması için tüm argümanların yeterli olduğunu belirterek, uluslararası kurum, sivil toplum örgütleri ve siyasi partilerin de imza kampanyasını desteklemesi gerektiğini belirtti.

 2021 yılında Morio Mülteci Kampı için İsviçre'de düzenlenen bir eylemde Kürt halkının mücadelesiyle tanıştığını dile getiren Bucher, yine o dönem Rojava'dan gelen aktivistlerin aktarımları sayesinde Kürt halkının gerek Türk devletinin zulmüne karşı verdiği mücadelesine, gerekse DAİŞ barbarlığına karşı verdiği direnişe hayran kaldığını belirterek, "İlk dikkatimi çeken Make Rojava Green Again (Rojava’yı Yeniden Yeşil Yapalım) projesi oldu. 2021 yılında İsviçre'deki iklim hareketleri ile Rojava'da yaratılan ekoloji modeli üzerine bir panel gerçekleştirdik.

Bu ekoloji modelinin 2014 yılında DAİŞ'in Şengal'de yaptığı katliama karşı direnen Kürt savaşçılar tarafından yaratıldığını öğrendiğimden bu yana Kürt halkına olan ilgi ve hayranlığım giderek arttı. Kürt halkının DAİŞ çetelerine karşı verdiği mücadele ile Avrupa devletleri kendi huzur ve barış ortamını güvence altına alabilmişlerdir. Tüm bu gerekçeler PKK'nin terör listesinden çıkarılması için yeterlidir" diye konuştu.