PYD'nin 18’inci kuruluş yıl dönümü Basel’de kutlandı

Etkinlikte konuşan siyasetçi Kemal Aktaş, PYD’nin 18 yıl boyunca süren mücadelesi ve direnişiyle Kürt halkı için önemli kazanımların önünü açarak gücünü tüm dünyaya kanıtladığını söyledi.

Demokratik Birlik Partisi’nin (PYD) 18’inci kuruluş yıl dönümü vesilesiyle İsviçre'nin Basel kentinde kutlama yapıldı.

Basel Demokratik Kürt Toplum Merkezi'nde düzenlenen kutlama öncesi Kürdistan Özgürlük Mücadelesi şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.  

Etkinlik salonu "Ulusal birliğin sağlanması temelinde demokratik ruhla PYD'nin 18'inci yılı kutlu olsun" ana pankartı ile Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan posterleri, Kürdistan özgürlük mücadelesinde şehit düşen YPG-YPJ savaşçıları ile PYD'li siyasetçilerin posterleri ile süslendi. 

 PYD İsviçre temsilcisi Hasan Resûl kutlama öncesi söz alarak bir konuşma yaptı.  

PYD'nin 18'inci kuruluş yılının Kürdistan özgürlük mücadelesi şehitleri şahsında Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğüne adandığını söyleyen Resûl, “Bizler Önderliğimizin felsefesini esas alarak, bugün YPG ve YPJ savaşçılarının direnişiyle Kürdistan'da ve Ortadoğu'da büyük bir güç olmayı başaran PYD'nin 18'inci yılını kutluyoruz” dedi. 

Kutlamaya katılan Kürt siyasetçi Kemal Aktaş da bir konuşma yaptı.  

Aktaş, “PYD, 18 yıl boyunca süren mücadele ve direnişle Kürt halkı için önemli kazanımların ve mevzilerin kazanılmasının önünü açarak gücünü tüm dünyaya kanıtlamıştır” diye konuştu. 

Aktaş  sözlerini şöyle sürdürdü: 

Erdoğan önderliğindeki AKP-MHP faşist rejiminin yaratmak istediği işgal ve topyekun soykırım konsepti, verilen mücadele sonrası Rojava Devrimi’yle alt üst edilerek boşa çıkarılmıştır. Önderliğimizin felsefesi ve ideolojiyle yaratılan Rojava Devrimi’ne karşı sürdürülen soykırımcı saldırılara karşı mücadelemizi sürdüreceğiz. 

Rojava'da 10 binin üzerinde verilen şehidin şahsında PYD'nin 18'inci kuruluş yıl dönümünü kutlayan Aktaş'ın konuşmasının ardından, sanatçılar Dino, Eli Gevan, Koma Xezex, Kawa Ormiye ile Zarife sahne aldı. 

Kutlama, sanatçıların stranları eşliğinde çekilen halaylarla devam etti.