‘Rêber Apo’ya özgürlük, soykırıma ve işgale son verme zamanı’

‘Tecride, Faşizme, İşgale Son; Özgürlüğü Sağlama Zamanı’ selamlayan KCDK-E Eş Başkanlık Divanı, “Önder Öcalan’ı savunmak insanlığı savunmaktır” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan KCDK-E Eşbaşkanlık Divanı şunları belirtti:

“Rêber Öcalan 22 yıldır İmralı Adası’nda rehin tutuluyor. Önder Öcalan üzerinde yürütülen tecrit devlet ve tüm aygıtlarıyla Kürt halkına karşı uygulanıyor. Tecrit sistemi özel bir mekanizmayla sürdürülerek soykırım hedeflenmektedir.

Kürt ve diğer halkların inkarı üzerine inşa edilmiş TC intikam, soykırım ve katliam uygulamaktadır. Kürt halkına düşmanlık üzerine dizayn edilmiş AKP-MHP faşizm Kürt halkının Önderi Öcalan üzerindeki tecritti bu doğrultuda yürüterek soykırıma devam etmektedir. Önder Öcalan, Kürt halkı, Ortadoğu halklarının özgürlük özlemlerinin ve barışın güvencesidir. Sunduğu özgürlükçü, demokratik ve eşitlikçi fikirleriyle dünya halklarına umut olmuştur.

Önder Öcalan’ı sahiplenmek, Kürdistan’ın özgürlüğünü, insanlığın kurtuluşunu savunmaktır.

Önder Öcalan’ın özgürlüğü için, Türk devletinin sürdürdüğü soykırım ve katliamlarına karşı her yerde direnişi yükseltmeliyiz. Kürt halkı irade savaşını vermektedir. Direnişiyle uluslararası komployu boşa çıkarmaktadır. Direnişiyle Kürdistan ve dünya halklarının barış ve özgürlük taleplerini temsil etmektedir.

Önder Öcalan’ı savunmak insanlığı savunmaktır. Uluslararası güçlerinin desteklediği sömürgeci TC’nin soykırım sistemine karşı insanlığı sahiplenmeye ve aktif olarak tüm olanak ve imkanlarla mücadele etmeye çağırıyoruz.

KCDK-E olarak ‘Tecride, Faşizme, İşgale Son; Özgürlüğü Sağlama Zamanı’ hamlesi çağrısını selamlıyor, Dünyanın ve Avrupa’nın tüm ülkelerinde yaşayan Kürdistanlılar aktif direnişe çağırıyoruz. Bu vesileyle 12 Eylül günü Avrupa, Avusturalya ve Kanada’da ‘ZAMANI GELDİ’ şiarıyla yapılacak yürüyüş ve eylemlere kitlesel katılmaya çağırıyoruz.”