Rennes’de Ekim Şehitleri anıldı

Anmada, kadın ağırlıklı Ekim Şehitleri’nin Kürt özgürlük hareketini dünya halklarının öncüsü durumuna getirdiği ifade edildi.

Fransa’nın Rennes kentinde Senar Zagros, Çekdar Rêdûr şahsında Ekim Şehitleri için anma etkinliği düzenlendi.

Amara Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde yapılan anma Kürdistan devrim şehitleri için bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.

Anmada, şehitlerin, savaşın en zor koşullarında kendilerini yeniden var eden, yaşamları, mücadeleleri, şehadetleri ve yarattıkları değerlerle parti gerçeğinde yaşadığı belirtildi.

Söz alan şehit anneleri de şehitlerin mücadelesinin takipçileri olduklarını ve anılarına bağlı kalacaklarını ifade etti.

Şehit Bêrîtanlar, Arînler, Ronahîler ve daha binlerce şehidin şahsında kadın savaşçıların ihanete, gericiliğe, egemen sisteme ve imha siyasetine karşı başkaldırılarının, bugün Kürt kadınları ve Kürt özgürlük hareketini bütün dünya halklarının ve kadınlarının öncüsü durumuna taşıdığı belirtildi.

Anma, Ekim Şehitleri için hazırlanan sinevizyon ile sonlanırken "Şehîd namirin", “Bijî Serok Apo”, "Jin jiyan azadî” ve “Bijî berxwedana gerîla” sloganları atıldı.